Friesland College Friesland College Friesland College
Medewerker marketing & communicatie

Medewerker marketing & communicatie

Medewerker marketing & communicatie

Medewerker marketing & communicatie Niveau 4 - bol

Wil je alles leren over online marketing, sociale media, vormgeving, copywriting en contentmarketing?

Schrijf je dan nu in voor de opleiding Medewerker Marketing & Communicatie en bereid je voor op het beroep van de toekomst. Elke student kan het diploma Nima A Online Marketing behalen. Alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor dit examen zijn in de opleiding opgenomen. Met beide diploma’s op zak, worden je kansen op de arbeidsmarkt enorm vergroot.

Even een paar vraagjes. Hoe zet je een nieuwe tandpasta geloofwaardig in de markt? Wat doe je om ervoor te zorgen dat een liefdadigheidsorganisatie vijf keer zoveel sponsoren krijgt? Welke marketingstrategie bedenk je en welke middelen zet je in om het doel te bereiken? Social media? Geprinte media? Een tv-commercial? Een voorlichtingsbijeenkomst? Crowd-sourcing? Personal branding?

Bij marketing & communicatie draait alles om het aanspreken van doelgroepen en het behalen van vastgestelde marketingdoelen. Vind je het boeiend om voor bovengenoemde vragen unieke antwoorden te vinden? Dan is de wereld van marketing en communicatie misschien wel de wereld waar jij helemaal thuis hoort.

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Als Medewerker marketing & communicatie breng je de producten en diensten van een bedrijf of organisatie op aantrekkelijke wijze onder de aandacht van de doelgroep. Je informeert en overtuigt (potentiële) klanten door een effectieve online- en offlinestrategie. Je ontwerpt promotiemiddelen, bedenkt campagnes en zet de social mediakanalen goed in. Je zorgt ervoor dat de website up-to-date is en dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines. Je doet onderzoek op het gebied van marketing en communicatie en weet hoe je een evenement als communicatiemiddel kunt inzetten.

Waar kun je werken?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag op de marketing- en/of communicatieafdeling van commerciële bedrijven, non-profit organisaties, reclamebureaus, onderwijsinstellingen en overheden.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

We bieden deze bol-opleiding in twee varianten aan:

bol - leereenheden (school en stage)
bol - praktijkroute

Hoe leer je?

Bol - school en stage

Start je de opleiding in leereenheden, dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo.

Je loopt ook stage tijdens de opleiding:
1e leerjaar: 10 weken
2e leerjaar: 10 weken
3e leerjaar: 20 weken

Je loopt 24 uur per week stage.

Bol - praktijkroute

Start je de opleiding in de praktijkroute, dan ben je tijdens je opleiding dagelijks bij verschillende bedrijven of instellingen te vinden. Je leert op de werkvloer en neemt daarnaast deel aan werkplaatsen en trainingen. Dat doe je met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Je richt zo je eigen onderwijs in en maakt je eigen roosters. Op deze manier kun je in de praktijk precies leren wat nodig is om jouw doelen te bereiken.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

 • online marketing
 • social mediacommunicatie
 • concerncommunicatie
 • contentstrategie
 • marketingcommunicatie
 • opstellen van een marketingplan
 • opstellen van een communicatieplan
 • mediaplanning en vormgeving
 • marktonderzoek
 • wervend schrijven
 • bloggen, vloggen en video editen
 • eventmanagement
 • ondernemingsplan opstellen

Algemene vakken:
Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding volg je ook keuzedelen. Daarvan is er in ieder geval één gericht op het beroep en één op algemene ontwikkeling. Je kiest deze zelf (in overleg met je coach). Zo bepaal je jouw unieke route en onderscheid je je richting je toekomstige werkgever. Want keuzedelen die je met een voldoende hebt afgerond, komen ook op je mbo-diploma te staan.

Meer informatie over keuzedelen

Doorleren

Hbo:
Communicatie
Communication & Multimedia design
Media, Informatie & Communicatie (HvA)
Commerciële economie
IBS - International Business Studies
Pabo
Journalistiek

 

 

 

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in cijfers van deze opleiding

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl