Medewerker ICT support

Medewerker ICT support

Medewerker ICT support 2 - BOL

IT support

Zonder ICT kan geen bedrijf meer draaien. Computers, netwerken, terminals en softwarepaketten moeten geïnstalleerd en onderhouden worden. ICT-medewerkers zijn meestal onderdeel van een grotere ploeg die binnen het bedrijf of de organisatie voor de computers zorgt. Zij installeren software, regelen updates, leggen kabelnetwerken aan en controleren of alles goed werkt.

IT support in het kort

Wat houdt het beroep in?

Je biedt ondersteuning op het gebied van ICT, veelal in een servicedesk omgeving. Denk aan het installeren en ondersteunen van hardware, software en verbindingen. Daarnaast vervang, repareer en demonteer je onderdelen en van systemen en (rand) apparatuur. Je behandelt incident meldingen en lost deze op. Wanneer iets afwijkt van de opdracht, overleg je met je leidinggevende.

Waar kun je werken?

Na je diploma kun je aan het werk bij automatiseringsafdelingen van bedrijven of in de computerhandel.

IT support in de praktijk

De opleiding wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage. Zowel individueel als samen met een groep studenten ben je gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector.

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Praktische informatie

Hoe leer je?

Praktijkgestuurd

De opleiding is praktijk gestuurd. Je werkt aan projecten in onze ICT praktijkruimte of aan opdrachten  rechtstreeks uit de praktijk. Zowel individueel als samen met een groep studenten ben je gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector.

Leereenheden

Je werkt tijdens de opleiding aan verschillende projecten, ook wel leereenheden genoemd. Elk project heeft een thema en is een opdracht uit de praktijk of een praktijksimulatie. Hiervoor maak je regelmatig gebruik van onze ICT. Samen met andere studenten ga je met dit thema aan de slag. Je kunt je hierin bezighouden met dat onderdeel waar je het meest mee verbonden voelt of waar je juist nieuwsgierig naar bent.

Stage

In het eerste leerjaar ga je de tweede helft van het schooljaar 5 maanden de praktijk in. Onder begeleiding van een stagebegeleider leer je hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Tijdens je stage leer je ook je eigen kwaliteiten en grenzen kennen. Zo ben je in staat om voor je verdere carrière de beste keuzes te maken. 

Begeleiding

Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodanig dat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Vakgerichte ontwikkeling

Je bent gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector. 

Kerntaken en werkprocessen
  • In de opleiding doe je kennis en ervaring op in de volgende kernonderdelen
  • Installeren en onderhouden van hardware, software en verbindingen
  • Gebruiksklaar maken van systemen, (rand)apparatuur en applicaties
  • Realiseren van verbindingen
  • Vervangen, repareren en/of (de)monteren van (onderdelen van) systemen en (rand)apparatuur
  • Behandelen van incident meldingen
  • In behandeling nemen en registreren van incidenten
  • Oplossen en/of escaleren van incidenten

Algemene vakken

  • Nederlandse taal
  • rekenen
  • loopbaan en burgerschap
  • Engels

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding volg je ook keuzedelen. Daarvan is er in ieder geval één gericht op het beroep en één op algemene ontwikkeling. Je kiest deze zelf (in overleg met je coach). Zo bepaal je jouw unieke route en onderscheid je je richting je toekomstige werkgever. Want keuzedelen die je met een voldoende hebt afgerond, komen ook op je mbo-diploma te staan.

Meer informatie over keuzedelen

Doorleren

Met dit diploma kan je doorleren in de niveau 3 opleiding Allround medewerker IT-systems en devices.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl