Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Medewerker human resource management (HR)

Medewerker human resource management (HR)

Medewerker human resource management (HR) 4 - BOL

Jouw werk draait om het werkplezier van anderen

Hoeveel vakantiedagen heb ik nog? Wat gebeurt er als ik met vervroegd pensioen ga? En hoe zit het precies met mijn tijdelijke arbeidscontract? Dat zijn vragen waar je als HRM-medewerker mee te maken kunt krijgen. Je luistert, geeft advies en zoekt naar oplossingen. Dat doe je met aandacht en plezier. Want je weet dat de medewerkers het kloppend hart van de organisatie zijn. Natuurlijk heb je ook administratieve taken, dat hoort erbij. Maar de kick bij HRM is vooral dat jouw collega’s goed geïnformeerd zijn over hun rechten en plichten. Van directeur tot conciërge en van manager tot telefoniste.

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Je zorgt ervoor dat alles voor het personeel goed is geregeld. Salarissen, pensioenen, vakantiedagen... En ook hoe te handelen bij ziekteverzuim, bij ontslag en bij de aanname van nieuw personeel. Dat alles en meer houd je bij als medewerker human resource management. Je werkt daarvoor veel met verschillende computerprogramma’s.

Je geeft vaak informatie en advies aan het personeel. Soms moet je dingen uitzoeken en op een rijtje zetten. Je staat collega's te woord wanneer ze informatie of advies willen. Je bent als het ware de helpdesk van de organisatie. Je bent daarom ook goed in de Nederlandse taal, weet veel van regels en contracten en bent betrouwbaar. Daarnaast werk je nauwkeurig en slagvaardig en vind je het leuk om oplossingen te zoeken voor cliënten en collega's.

Je werkt veel met mensen. Dat is boeiend, maar soms ook moeilijk. Mensen komen ook met problemen naar je toe. En als iemand wordt ontslagen, dan moet je daar goed mee kunnen omgaan.

Waar kun je werken?

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag op de HRM- of personeelsafdeling van bijvoorbeeld incassobureaus, uitkeringsinstanties, verzekeringskantoren, bedrijven, rechtbanken, provincies en uitzendbureaus.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

De opleiding Medewerker human resource management kun je alleen als uitstroomrichting kiezen, nadat je twee jaar de opleiding Juridisch administratief dienstverlener hebt gevolgd.

Je meld je via deze website aan voor de opleiding Juridisch administratief dienstverlener. In het derde jaar van deze opleiding volg je het uitstroomprofiel van Medewerker human resource management.

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

We bieden deze bol-opleiding in twee varianten aan:

bol - leereenheden (school en stage)
bol - praktijkroute

Hoe leer je?

Bol - leereenheden (school en stage)

Start je de opleiding in leereenheden, dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo.

Je loopt ook stage tijdens de opleiding:

1e leerjaar: 10 weken
2e leerjaar: 10 weken
3e leerjaar: 20 weken

Je loopt 24 uur per week stage.

Bol - praktijkroute

Start je de opleiding in de praktijkroute, dan ben je tijdens je opleiding dagelijks bij verschillende bedrijven of instellingen te vinden. Je leert op de werkvloer en neemt daarnaast deel aan werkplaatsen en trainingen. Dat doe je met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Je richt zo je eigen onderwijs in en maakt je eigen roosters. Op deze manier kun je in de praktijk precies leren wat nodig is om jouw doelen te bereiken.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

  • bijhouden van de personeels- en salarisadministratie
  • advies en uitleg geven over personeelszaken
  • bijhouden en in de gaten houden van het ziekteverzuim
  • verzamelen en interpreteren van gegevens t.b.v. vervolgprocedures

Algemene vakken:
Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren

Hbo-opleiding, bijvoorbeeld:

Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Maatschappelijk werk & dienstverlening
Management, Economie & Recht (MER)
Recht
Sociaal juridische dienstverlening
HRM/personeelswerk

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in cijfers van deze opleiding

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl