Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca 4 - BOL

Jouw tent is top!

Zo. Je ondernemingsplan is klaar! Maanden heb je er aan gewerkt en tot in detail de koers van het bedrijf uitgezet. Je kent de horecatrends door en door en weet waar de kansen liggen voor de korte en lange termijn.
Je stuurt je team aan. Dat doe je tactisch en overtuigend. Je bent inlevend en communiceert open en direct. Je zet jouw mensen op de positie waar ze het best tot hun recht komen. Zo creëer je een horecazaak die uitblinkt in gastvrijheid en professionaliteit. De menu’s en de dranken, de sfeer, de inkoop, de financiën en de hygiëne zijn allemaal dik in orde. You are the captain!

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Als manager of ondernemer in de horeca ben jij direct betrokken bij het succes van het restaurant, hotel of café waar je werkt. Of waar je eigenaar van bent. Een horecabedrijf runnen is een constante uitdaging. Je geeft leiding aan het personeel en werkt zelf ook mee in je horecazaak. Je bepaalt de uitstraling van je bedrijf, de gerechten op de menukaart en welke gasten je wilt aantrekken. Je neemt zelf personeel in dienst en bepaalt hoe je winst kunt maken.

Als je geen eigen zaak wilt, kun je met deze opleiding ook aan de slag als manager in een bestaand hotel, café of restaurant.

Waar kun je werken?

Na deze opleiding kun je zelfstandig aan de slag als manager of eigenaar van een horecabedrijf. Bijvoorbeeld een hotel, restaurant, congrescentrum of in een recreatiebedrijf.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Vanuit het bedrijf krijg je een begeleider toegewezen.

Op basis van je vooropleiding kun je de opleiding versneld doorlopen. Dit is onder andere afhankelijk van je resultaten, motivatie en inzet.

Hoe leer je?

Als je kiest voor de beroepsopleidende leerweg (bol), dan krijg je les in leereenheden. Dit houdt in dat je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo.

Stage
Je loopt ook stage tijdens de opleiding:
1e leerjaar: 30 weken 2 dagen per week
2e leerjaar: 20 weken 5 dagen per week
3e leerjaar: 20 weken 5 dagen per week

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

  • kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven
  • starten van een eigen onderneming
  • leidinggeven
  • personeelsmanagement
  • financieel management
  • kennis van eten en drinken
  • kennis van koken en bedienen
  • gastgerichte houding ontwikkelen
  • werken in de frontoffice
  • inkoop en voorraadbeheer

Algemene vakken:
Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap
Een extra taal: Frans, Duits of Spaans

Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, communiceren, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren

Hbo:
Een soortgelijke hbo-opleiding
Hoger Hotelonderwijs

De opleiding is bijzonder geschikt voor mensen die een carrière in de internationale hotellerie ambiëren.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding>

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl