Manager mobiliteitsbranche
Nieuw

Manager mobiliteitsbranche

Manager mobiliteitsbranche 4 - BOL

Aan de slag in de showroom?

Aan de slag in de showroom?

Het ene moment schrijf je een plan om de verkoop met 10% te laten groeien dit jaar. Je onderhandelt met een grote klant over het leasecontract en geeft tussendoor verkoopadvies aan een klant die op zoek is naar een nieuwe auto. Je werkt met een team dat je motiveert en waar je functioneringsgesprekken mee voert. Ondernemend, leidinggevend, sociaal en servicegericht zijn eigenschappen die door jou uitgevonden zijn! De mbo-opleiding Manager mobiliteitsbranche is een 3-jarige bol-opleiding op niveau 4.

Manager mobiliteitsbranche in het kort

  • Met allerlei zaken aan de slag in de showroom
  • Mooie opstap naar het hbo
  • Veelzijdige opleiding met veel praktijk

Opleiding Manager mobiliteitsbranche in de praktijk

De opleiding Manager mobiliteitsbranche is een bol-opleiding. Dat betekent dat je naar school gaat en stage loopt. Op school krijg je les in leereenheden, dat betekent dat je elke 5 weken aan een ander project werkt, waarbij je zowel met theorie als praktijk te maken krijgt. Stage lopen doe je tijdens de hele opleiding, eerst 2 dagen per week, later 5 dagen per week. Je gaat ook een paar keer op excursie, bijvoorbeeld naar een autodealer, autoveiling of schadebedrijf.

Tijdens de mbo-opleiding volg je vakken die met het vak te maken hebben, maar ook algemene vakken en keuzedelen. Je overlegt met je coach hoe jouw opleiding er precies uit gaat zien.

Waar kun je gaan werken?

Na het behalen van je diploma voor deze opleiding kun je als verkoopadviseur aan de slag bij bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche, bijvoorbeeld autodealers of -handelaren.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Bol (school & stage)

Je krijgt les in leereenheden. Dit houdt in dat je elke 5 weken werkt aan een ander project. Tijdens deze 5 weken staat elke keer een beroepsgericht onderdeel centraal. In de leereenheden wordt een duidelijke link gelegd tussen de theorie, het schoolprogramma en de praktijk.

Een groot deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. Tijdens je stage krijg je begeleiding van iemand binnen het leerbedrijf waar je stage loopt, en van je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

In het eerste en tweede leerjaar loop je 30 weken lang twee dagen per week stage. In het derde leerjaar loop je 10 weken 5 dagen stage. School begeleidt jou bij het vinden van een geschikte stageplek.

Wat leer je?

Tijdens de mbo-opleiding Manager mobiliteitsbranche ga je natuurlijk met je vak aan de slag, maar je krijgt ook algemene vakken en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

Over het beroep

Je leert allerlei zaken die je tijdens je werk nodig gaat hebben, zoals:

  • Marketingplan opstellen
  • Verkoopplan opstellen
  • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren
  • Acquisitie
  • Verkoopgesprek voeren en onderhandelen
  • Leasing en financiering
  • Werving selectie en ontslag

Algemene vakken

Je hebt bij deze mbo-opleiding ook algemene vakken zoals: Nederlands, rekenen, loopbaanoriëntatie en burgerschap, Engels en ICT-vaardigheden.

Persoonlijke ontwikkeling

Je bent ook veel bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld zo goed mogelijk communiceren en flexibel inspelen op allerlei situaties. Dat is niet alleen goed voor het werk dat je later gaat doen, maar ook in de rest van je leven waardevol!

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld Automotive of Sales- & accountmanagement.

Toelating

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg of gemengde leerweg;
  • vmbo-theoretische leerweg of mavo;
  • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4;
  • mbo-opleiding niveau 2 of 3;
  • of ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april. Na die tijd kun je je ook nog aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding al vol is. Na je aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit.

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl