Logistiek teamleider

Logistiek teamleider

Logistiek teamleider 3 - BBL

Laden, lossen en leidinggeven

Zonder transport en logistiek staat alles stil

Jij geeft leiding aan het team van logistiek medewerkers in het distributiecentrum. Dat betekent dat je alles weet van wat er gebeurt op de werkvloer van het magazijn. Het laden, lossen en het vervoer van goederen hebben voor jou geen geheimen. Jij vindt het bovendien leuk om je collega’s aan te sturen. Een deel van de tijd verricht je bureauwerk. Bijvoorbeeld voor het maken van de werkverdeling, de planning en een voorraadoverzicht.

Wat houdt het beroep in?

Als teamleider organiseer je een aantal taken rond het logistieke proces in het magazijn. Van het verdelen van werkzaamheden over medewerkers tot het expeditiegereed maken van de bestellingen.

Je plant het werk in. Zoals ontvangen en opslaan van goederen, voorraadcontrole, orderpicken en goederen gereedmaken voor expeditie.

Je kunt het uitgevoerde werk op kwaliteit beoordelen. Als teamleider organiseer je teamleidersoverleg en stuur je medewerkers aan.

Waar kun je werken?

Je kunt werken in alle branches van de groothandel. En ook bij distributiecentra, logistieke dienstverleners en productiebedrijven.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Hoe leer je?

De opleiding bieden we alleen aan in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl, werken en leren). Je bent dan minimaal 20 uur aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je twee dagdelen per week naar school. Dit kan ook op een avond zijn. Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen.

Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, dus je voert er ook je praktijkopdrachten uit. Je leert praktijkgestuurd. Zodra je in de praktijk iets tegenkomt waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen.

Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Op die manier doorloop je je eigen leertraject. Zo voldoe je aan het eind van je traject aan alle eisen voor het mbo-diploma.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Beroepsgerichte onderdelen

Tijdens de opleiding leer je onder andere:

 • goederen en producten opslaan
 • orders verzamelen
 • goederen en producten verzenden
 • coördineren logistieke werkzaamheden
 • optimaliseren logistiek proces (organiseren werkoverleg, verbetervoorstellen t.a.v. logistieke deelprocessen)

Algemene vakken

 • Nederlands
 • rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap

De algemene vakken sluiten zoveel mogelijk aan bij de beroepsgerichte onderdelen. Zo leer je op een prettige manier de theorie terwijl je in de praktijk bezig bent.

Keuzedelen

Voorbeelden van keuzedelen zijn onder andere:

 • Engels
 • Digitale vaardigheden
 • Duits
Meer informatie over keuzedelen

Toelating

Voor het bbl-traject heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf in de branche.

Meer informatie over toelating

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl