Het distributiecentrum waar jij werkt heeft bijna 70.000 vierkante meter aan opslagruimte. Dat is bijna dan 10 voetbalvelden bij elkaar. Geen kleine jongen dus! Het is jouw verantwoordelijkheid dat de afdeling logistiek optimaal presteert. Je hebt direct contact met alle medewerkers en teamleiders van jullie afdeling.
Je luistert naar signalen op de werkvloer en voert vernieuwingen in om de kwaliteit van de logistieke en administratieve processen te verbeteren. Bijvoorbeeld door de levertijd van bestellingen te versnellen. Je weet wat Key Performance Indicators zijn en verhoogt daarmee de prestaties van jouw bedrijf. Zo maak je van elk logistiek proces een logistiek succes.
Als logistiek leidinggevende stuur je medewerkers aan. Je combineert leidinggeven met uitvoerende taken. Je bezit specialistische kennis van bedrijfsvoering, leidinggeven en management.
Werkzaamheden voer je zelfstandig uit. Je bent de spreekbuis naar je leidinggevende en de organisatie.
Je houdt er rekening mee dat de kosten zo laag mogelijk moeten blijven. En dat de opslag van de goederen zo efficiënt en effectief mogelijk gebeurt.
Kennis van automatisering, logistieke systemen, scanners en computersystemen is ook een pre. De werkzaamheden in het magazijn zijn namelijk vaak geautomatiseerd zijn.
Je kunt werken in alle branches van de groothandel. En ook bij distributiecentra, logistieke dienstverleners en productiebedrijven.
De opleiding bieden we alleen aan in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl, werken en leren). Je bent dan minimaal 20 uur aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je twee dagdelen per week naar school. Dit kan ook op een avond zijn. Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen.
Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, dus je voert er ook je praktijkopdrachten uit. Je leert praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen.
Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen. Zo voldoe je aan het eind van je traject aan de eisen voor het mbo-diploma.
Kom je net van de middelbare school, vraag hier dan naar tijdens de intake. Als je al een baan hebt en meer wilt leren, dan kun je in overleg met je werkgever op zoek naar een passende opleiding. Het bedrijf waar je werkt moet wel een erkend leerbedrijf zijn.
Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland CollegeJe besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Tijdens de opleiding komen onder andere aan bod:
De algemene vakken sluiten zoveel mogelijk aan bij de beroepsgerichte onderdelen. Zo leer je op een prettige manier de theorie terwijl je in de praktijk bezig bent.
Een op het beroep gericht keuzedeel is bijvoorbeeld Supply chainmanagement. Ook kan een keuzedeel gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling.
Meer informatie over keuzedelenHbo:
Baan bij een erkend leerbedrijf.
Meer informatie over toelatingStudie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.
Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding>