Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Leidinggevende entertainment & events (Cosmo)

Leidinggevende entertainment & events (Cosmo)

Leidinggevende entertainment & events (Cosmo) 4 - BOL

Ben jij de organisator en entertainer?

Werken in de wereld van entertainment en events

Na deze opleiding stap je vol zelfvertrouwen in de wereld van entertainment en events waarin je werkt als leidinggevende op een vakantie- of attractiepark, een hotel(resort), festival, een evenement en bijvoorbeeld een outdoorcentrum. Je weet hoe jij (en jouw team) het beste kunnen inspelen op de wensen en de belevenis van gasten. En na je opleiding aan banen geen gebrek. Cosmo heeft in ieder geval ieder jaar 500 (bij)banen en stageplaatsen voor jou.

Tijdens je mbo opleiding bieden we intensieve begeleiding, gave bijbanen en twee leerzame stages in binnen- en buitenland. 

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Leidinggevende professional voor de entertainment- en event branche is een uitdagend en dynamisch beroep. Je houdt op een professionele manier de sfeer goed in een groep; je staat vol zelfvertrouwen op een podium; je weet hoe je het mensen naar de zin kunt maken en je kunt goed organiseren. Je speelt op een juiste manier in op verschillende situaties en type gasten.

Waar kun je werken?

Je kunt aan het werk op alle plekken waar er gasten en klanten zijn zoals:

 • een vakantiepark
 • een attractiepark
 • een resort
 • een outdoorcentrum
 • een festival

We hebben als Cosmo Academy een groot netwerk in binnen en buitenland. Daarmee helpen we je graag aan een leuken (bij)baan; na of zelfs al tijdens je opleiding.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

De opleiding is een BOL-opleiding. Je gaat naar school en loopt stage. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Op de Cosmo Academy word je opgeleid tot een (leidinggevende) professional die serieus wordt genomen in de entertainment- en eventwereld.

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Bijzondere stages
Je doet via Cosmo twee mooie stages op een vakantiepark, resort of hotel; de eerste in Nederland of België. En de tweede stage doe je aan de Middellandse Zee* (Ibiza, Mallorca of Menorca bijvoorbeeld).

De Cosmo Academy is onderdeel van het Friesland College.

Bekijk ook de landelijke site van Cosmo Academy

Voor meer informatie over de opleiding Leidinggevende Entertainment & Events kun je bellen met 088 - 06 03 170

Hoe leer je?

Je leert praktijkgestuurd. Je leert vooral door zelf te doen en te ervaren. Je krijgt daarnaast ook theorie. Dat gebeurt in interessante workshops, praktijklessen en projecten.

Stay or go
Elke week is er een ‘Stay or Go’: bedrijven en experts uit de entertainment- en eventswereld komen naar ons toe of wij gaan hen bezoeken om te leren en te ervaren hoe het bij hen werkt.

Begeleiding
Samen met je studiecoach kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodanig dat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

Stage
Tijdens de opleiding ga je twee keer op stage. De stage periode is altijd in het seizoen, dit wil zeggen in de vakantie periode. Vanaf Pasen t/m de zomervakantie loop je stage. Tijdens deze periode wordt stage en vakantie afgewisseld. Vanuit het stagebureau bieden we stagegarantie.

In leerjaar één loop je stage op een recreatiepark in Nederland of België. Wanneer je 18 jaar bent mag je in leerjaar twee stage gaan lopen in een hotel op Mallorca, Menorca of Ibiza. Je kunt ook een verantwoordelijke functie op een recreatiepark in Nederland of België gaan vervullen.

Alle stages sluiten aan bij de opleiding en de entertainment en evenementen branche. Denk bijvoorbeeld aan activiteitenbegeleiding, frontoffice, backoffice of hospitality functies. Ook een stage in de evenementen sector behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling
Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Je leert initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst.

Vakgerichte ontwikkeling
Je leert onder andere samenwerken, presenteren en hoe je je goed kunt uitdrukken. Je leert spreken in twee vreemde talen (Engels en Duits).

Daarnaast leer je:

 • plannen, organiseren, financiën beheren en leidinggeven aan een team.
 • hoe het werkt als je aan een balie of receptie staat of als je achter de schermen bij de organisatie van een event werkt.
 • hoe je (als leidinggevende) kunt inspelen op verschillende type gasten en wat zij willen of nodig hebben tijdens hun verblijf.
 • hoe jij en jouw team in verschillende situaties telkens het verschil kan maken.

Algemene vakken

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan en burgerschap

 

Doorleren

Alle opleidingen op hbo-niveau (o.a. Media en Entertainment, Eventmanagement en Communicatie).

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Meer informatie Cosmo Academy

Mbo-opleiding Leidinggevende entertainment & events

088 - 060 31 70

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl