Kliminstructeur
Cursus voor volwassenen

Kliminstructeur

Kliminstructeur - - cursus

Het begeleiden van avontuur!

De klimsport wordt als maar bekender in Nederland. Hierdoor komen er ook steeds meer mogelijkheden vrij in deze tak. Hier komt wel het één en ander bij kijken: hoe ga je om met veiligheid? En hoe geef je de juiste instructies? Dit én meer leer je tijdens deze cursus, die van jou een kliminstructeur maakt.

Kliminstructeur in het kort

  • Diploma/certificaat: NKBV-diploma SKB
  • Startdatum: 20 januari 2023
  • Duur: 8 weken
  • Studiebelasting: 5x 1 dagdeel van 3 lesuren en in de praktijk minimaal 3 uur per week
  • Locatie: Friesland College Heerenveen (Abe Lenstra Boulevard 29)
  • Kosten: €449,- inclusief lesmateriaal en examen, exclusief aanmeldingskosten bij de NKBV
  • Cursusdagen: 20, 27 januari en 3, 10, 17 februari van 13:00 - 16:00

Kliminstructeur in de praktijk

Na het volgen van de cursus tot kliminstructeur heb je de mogelijkheid om zelfstandig groepen te begeleiden en/of les te geven. Dit kan op school tijdens de les, maar bijvoorbeeld ook in de klimhal. Jouw taak is om ervoor te zorgen dat deelnemers veilig de klimwand op gaan en je  stimuleert hen om grenzen te verleggen.

Praktische informatie

Hoe leer je?

We gaan ervan uit dat je leert door te doen; hierbij staat centraal dat er veel in de praktijk wordt toegepast en uitgelegd.   

Tijdens deze cursus voer je verschillende opdrachten uit die jou helpen bij het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden als kliminstructeur. De cursus bestaat uitsluitend uit het leren in praktijk. In de klimhal dus. Zo verbeter je zo snel en effectief mogelijk je eigen vaardigheden.

In de klimhal krijg je per week meerdere lesuren. Ook doe je zelfstandig opdrachten naast deze praktijkuren.

Waar kun je werken?

Als je het examen hebt behaald ontvang je het kliminstructeur diploma. Deze is een jaar geldig en kan daarna worden verlengd. Met dit diploma kan je als instructeur in de klimhal aan de slag. Ook kan een buurtsportcoach of docent dit diploma behalen zodat zij groepen in een klimhal kunnen begeleiden.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je verschillende aspecten waardoor je zelfstandig een groep kan begeleiden. Je sluit de cursus af met een examen in de klimhal. Deze wordt beoordeeld door examinatoren. 

Toelating

Er zitten geen toelatingseisen aan deze opleiding vast. De enige voorwaarden die we hebben is dat je minimaal 18 jaar of ouder bent. 

Kosten

De kosten voor deze cursus zijn € 449,- incl. lesmateriaal en examen. Dit is exclusief € 52,50,- aanmeldingskosten bij de NKBV. 

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met: expertisecentrumcios@fcroc.nl

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl