Kinder EHBO
Cursus voor bedrijven

Kinder EHBO

Kinder EHBO - - cursus

Kinder EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien valt een kind van het klimrek, of verslikt het zich in een snoepje. Als jij ooit in zo’n situatie terechtkomt, wil je weten wat je moet doen. Tijdens de cursus Kinder EHBO leer je hoe je moet ingrijpen en eerste hulp verleent bij kinderen. Sluit je de cursus met succes af, dan haal je een certificaat. Daarmee laat je zien dat je bevoegd bent om eerste hulp bij ongelukken met kinderen te verlenen.

LET OP: Voor deze cursus wordt alleen aangeboden in groepsverband. Individueel aanmelden is helaas niet mogelijk.

Kinder EHBO in het kort

  • Wat te doen bij grote en kleine ongelukjes met baby’s en kinderen
  • Cursusduur: 8 weken
  • Studiebelasting: 16 uur
  • Startdatum: in overleg

Cursus Kinder EHBO in de praktijk

Tijdens het werken met kinderen kunnen altijd ongelukjes gebeuren. Daarom is het prettig om de zekerheid te hebben dat je weet wat je in zo’n geval moet doen. Je oefent met allerlei situaties, van het behandelen van een brandwond tot het bedienen van een AED. Je leert ook hoe je in zulke stressvolle situaties rustig blijft en de juiste stappen kunt zetten.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Tijdens deze cursus krijg je te maken met theorie en praktijk. Je oefent veel met het uitvoeren van handelingen die in sommige gevallen het leven van een kind kunnen redden. Aan het eind van de cursus doe je een examen. Als je hiervoor slaagt, krijg je een certificaat en een pas. Het certificaat is een jaar geldig, je kunt het verlengen met een opfriscursus.

Waar kun je werken?

Alles wat je leert tijdens de cursus Kinder EHBO kun je gebruiken als je met kinderen werkt, bijvoorbeeld op de kinderopvang of het basisonderwijs.

Wat leer je?

Je leert bij Kinder EHBO: 

  • Controle bewustzijn/ademhaling 
  • Reanimatie volwassene, kind en zuigeling
  • Wat is een AED en hoe gebruik je de AED
  • Wat doe je bij verslikking/verstikking 

Toelating

Iedereen die het wil, kan deze cursus volgen.

Interesse?

Deze cursus kan worden aangeboden aan bedrijven die hun medewerkers willen bijscholen of omscholen. Er kunnen dan maatwerkafspraken worden gemaakt om de cursus goed te laten aansluiten bij de behoeften van het bedrijf. Een cursus kan doorgaan bij minimaal 15 deelnemers.

Neem contact op met ons voor meer informatie over dit aanbod via levenlangontwikkelen-oapw@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl