Friesland College Friesland College Friesland College
Kinder EHBO
Cursus voor volwassenen

Kinder EHBO

Kinder EHBO

Kinder EHBO - - cursus

Kinder EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien valt een kind van het klimrek, of verslikt het zich in een snoepje. Als jij ooit in zo’n situatie terechtkomt, wil je weten wat je moet doen. Tijdens de cursus Kinder EHBO leer je hoe je moet ingrijpen en eerste hulp verleent bij kinderen. Sluit je de cursus met succes af, dan haal je een certificaat. Daarmee laat je zien dat je bevoegd bent om eerste hulp bij ongelukken met kinderen te verlenen.

Kinder EHBO in het kort

  • Wat te doen bij grote en kleine ongelukjes met baby’s en kinderen
  • Cursusduur: 8 weken
  • Studiebelasting: 16 uur
  • Startdatum: nog niet bekend

Cursus Kinder EHBO in de praktijk

Tijdens het werken met kinderen kunnen altijd ongelukjes gebeuren. Daarom is het prettig om de zekerheid te hebben dat je weet wat je in zo’n geval moet doen. Je oefent met allerlei situaties, van het behandelen van een brandwond tot het bedienen van een AED. Je leert ook hoe je in zulke stressvolle situaties rustig blijft en de juiste stappen kunt zetten.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Tijdens deze cursus krijg je te maken met theorie en praktijk. Je oefent veel met het uitvoeren van handelingen die in sommige gevallen het leven van een kind kunnen redden. Aan het eind van de cursus doe je een examen. Als je hiervoor slaagt, krijg je een certificaat en een pas. Het certificaat is een jaar geldig, je kunt het verlengen met een opfriscursus.

Waar kun je werken?

Alles wat je leert tijdens de cursus Kinder EHBO kun je gebruiken als je met kinderen werkt, bijvoorbeeld op de kinderopvang of het basisonderwijs.

Toelating

Iedereen die het wil, kan deze cursus volgen.

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor de cursus Kinder EHBO. We nemen na het aanmelden contact met je op om de details te bespreken.

Nu aanmelden voor kinder EHBO

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl