Friesland College Friesland College Friesland College
Jeugd en opvoedhulp
Cursus voor volwassenen

Jeugd en opvoedhulp

Jeugd en opvoedhulp - - cursus

Zorg jij voor de juiste begeleiding en ondersteuning?

DEZE CURSUS IS MOMENTEEL VOL. HET IS DUS HELAAS NIET MOGELIJK OM IN TE SCHRIJVEN. Bekijk hier alle cursussen van Pedagogisch werk & Onderwijs.

Kinderen en jongeren die in een instelling wonen, hebben veel baat bij structuur en regelmaat. Met de cursus Jeugd- en opvoedhulp kun jij ze dat bieden. Na het afronden van deze cursus krijg je het mbo-certificaat Jeugd- en opvoedhulp. Daarmee laat je aan werkgevers zien wat je kunt. De cursus is ook een goede voorbereiding op een hbo-opleiding in een vergelijkbare richting.

Jeugd- en opvoedhulp in het kort

  • Mooie voorbereiding op hbo-opleiding
  • Cursusduur: 60 weken, 720 SBU
  • Studiebelasting per week: 3 uur theorie, 8 uur praktijk, 3 uur zelfstudie
  • Startdatum: februari of september
  • Kosten : maatwerk

Cursus Jeugd- en opvoedhulp in de praktijk

Misschien werk je al in een gezinsvervangende instelling, of wil je dat graag. Kinderen en jongeren die in zo’n situatie leven, hebben de juiste begeleiding en ondersteuning nodig. Met deze cursus leer je hoe je ze dat het beste kunt geven, zowel in groepsverband als individueel. Het certificaat dat je kunt halen, is een mooie toevoeging op je cv.

Praktische informatie

Hoe leer je?

De cursus Jeugd- en opvoedhulp duurt 60 weken. Gemiddeld krijg je 3 uur per week theorie, werk of loop je 8 uur per week stage en besteed je 3 uur per week aan zelfstudie. Je maakt tijdens de cursus ook een portfolio en sluit af met een mondeling examen.

Waar kun je werken?

Wat je bij deze cursus leert, kun je toepassen binnen allerlei instellingen voor jeugd- en opvoedhulp. Bijvoorbeeld een gezinsvervangend tehuis, zorgboerderij of jeugdcentrum.

Toelating

Voor deze cursus heb je een stage- of werkplek nodig die verwant is aan de cursus. Ook moet je een diploma op mbo-niveau 2 hebben.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl