Jij bent goed in economie en wiskunde. Je puzzelt graag met cijfers en bent nauwkeurig. Je maakt graag overzichten die duidelijk zijn. Geldzaken vind je interessant. Zelfstandig werken past bij jou. Het lijkt jou mooi om in een organisatie degene te zijn die weet hoe het er financieel voor staat.
Een goede financiële administratie, dat is bij elke organisatie van groot belang. Als bedrijfsadministrateur ben jij degene die daarvoor zorgt. Je verzamelt en ordent de financiële gegevens van het bedrijf in spreadsheets en andere systemen. Je verricht backoffice activiteiten, zoals postverzorging, archivering en telefoonbediening. Je stelt de balans en de resultatenrekening op, verzorgt de aangifte van de belastingen en zorgt voor goede overzichten van voorraden, uren en budgetten. Je analyseert de gegevens en rapporteert periodiek aan de directie.
Nauwkeurig werken, dat is jouw belangrijkste eigenschap. Verder kun je goed communiceren met je klanten en collega's en ben je stressbestendig. Je werkt veel met de computer en gebruikt verschillende boekhoudprogramma's. Je werkt zelfstandig en kunt ook leidinggeven aan de financieel administratief medewerkers.
Waar kun je werken?Na het behalen van je diploma kun je aan het werk op de financiële afdeling van een bedrijf of instelling. Bijvoorbeeld bij verzekeringskantoren, banken, fabrieken, gemeenten, scholen, gezondheidszorginstellingen, administratiekantoren, et cetera.
Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.
Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.
Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.
Start je de opleiding in leereenheden, dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt en het hbo.
Je loopt ook stage tijdens de opleiding:
1e leerjaar: 10 weken
2e leerjaar: 10 weken
3e leerjaar: 20 weken.
Je loopt 24 uur per week stage.
Beroepsgerichte onderdelen:
Algemene vakken:
Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap
Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Tijdens je mbo-opleiding volg je ook keuzedelen. Daarvan is er in ieder geval één gericht op het beroep en één op algemene ontwikkeling. Je kiest deze zelf (in overleg met je coach). Zo bepaal je jouw unieke route en onderscheid je je richting je toekomstige werkgever. Want keuzedelen die je met een voldoende hebt afgerond, komen ook op je mbo-diploma te staan.
Meer informatie over keuzedelenHbo, bijvoorbeeld:
Accountancy
Bedrijfseconomie
Management, Economie & Recht (MER)
SPD
Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Meer informatie over Toelating en intakeEen deel van jouw mbo-opleiding wordt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rechtstreeks aan het Friesland College betaald. Het overige lesgeld en eventuele extra kosten komen voor rekening van de student.
Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.
Bekijk de Studie in cijfers van deze opleiding