Fietstechniek
Cursus voor volwassenen

Fietstechniek

Fietstechniek 2 - cursus

In Nederland zijn meer fietsen dan mensen. Dat betekent dat er veel te doen is in de fietsenbranche! Wil jij werken in de wereld van de fietsen? Dan is de cursus fietstechniek misschien wel wat voor jou. Na afloop van deze cursus kun je zelfstandig de belangrijkste systemen, componenten en nieuwste ontwikkelingen in de moderne fietstechniek herkennen en benoemen. Ook kun je onderhoud aan een fiets toelichten en in de praktijk uitvoeren.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Fietstechniek in het kort:

  • Startdatum: Medio februari, in overleg met deelnemers
  • Cursusduur: 10 weken, 80 contacturen
  • Zelfstudie: 2-4 uur per week
  • Lesmoment: in overleg met deelnemers
  • Kosten: € 1173, 00 bij minimaal 10 deelnemers

Fietstechniek in de Praktijk

Wil jij je omscholen voor een baan in de fietstechniek? Om deel te nemen aan deze cursus hoef je geen fiets-technische achtergrond te hebben. Daarbij is de cursus ook geschikt om je bij te scholen en je kennis op peil te brengen, terwijl je al in de fietsenbranche werkt. Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Hoe leer je?

De deelnemers leren de theorie en de praktijk zowel op school als in de beroepspraktijk. We maken zoveel mogelijk lesprogramma’s op maat en stemmen deze af met de achtergrond, ervaring, kennis en vaardigheden van de deelnemers.

Deze cursus volg je bij het Friesland College in Heerenveen, Saturnus 7.  

Wat leer je?

Er wordt veel gebruik gemaakt van de ervaring in de praktijk. We noemen dat Werkend leren en Lerend werken. Deels zullen er praktijkopdrachten gemaakt worden, volg je theorie op school en is er zelfstudie.

De cursus Fietstechniek bereidt je optimaal voor op de huidige en de toekomstige arbeidsmarkt. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Waar kun je werken?

In de fietsen branche. Denk hierbij aan fietsenwinkels of een reparatiepunt.

Kosten

€ 1173,00 bij minimaal 10 deelnemers

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE STAP-AANBOD

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl