Engels A1/A2
Cursus voor volwassenen

Engels A1/A2

Engels A1/A2 2 - cursus

Wil jij een goed woordje Engels spreken?

Jezelf in standaardsituaties kunnen redden in het Engels is in de wereld waarin we leven een belangrijke vaardigheid. Zeker als je in je werk met Engels te maken krijgt. Je maakt je in deze cursus spelenderwijs de Engelse taal eigen en kunt daarna prima een gesprek voeren in deze taal.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van subsidie vanuit ‘Het Noorden Leert Door’. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Engels A1/A2 in het kort

  • Startdatum: woensdag 8 februari 2023
  • Cursusduur: 20 weken
  • Lesmoment: woensdagavond van 19.00 tot 20.30 (online)
  • Studiebelasting: 60-150 uur (afhankelijk van je leerdoel en startniveau)
  • Kosten: € 990,-

Cursus Engels A1/A2 in de praktijk

Met het behalen van deze cursus ontvang je een erkend mbo-certificaat. Hiermee toon je aan het Engels op basisniveau te beheersen. Daarmee kan je je in alledaagse gesprekken voldoende uitdrukken. De kans is groot dat dit in je werk goed van pas komt.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Je werkt tijdens deze online cursus aan de uitbreiding van alle taalvaardigheden, maar vooral hoe je het Engels in de praktijk gebruikt. Je bepaalt elke week zelf met welk onderwerp en vaardigheid je aan de slag wilt. We bieden volop keuze en individuele ondersteuning en je krijgt gratis toegang tot het Diglin oefenmateriaal. Dit oefenmateriaal is erkend met de Comenius EduMedia Siegel 2020.

De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, dus er is genoeg tijd en ruimte om met elkaar te leren, te praten en individuele begeleiding te krijgen.

Waar kun je werken?

Je kunt de basisvaardigheid Engels in heel veel beroepen gebruiken.

Wat leer je?

  • Gesprekken voeren
  • Luisteren
  • Schrijven
  • Spreken
  • Lezen

Toelating

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. De cursus is met name relevant voor mensen die nog geen of nauwelijks Engels hebben gehad of die moeite hebben met het leren van een taal.

Kosten

€ 990,-, inclusief materiaal en examen. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

Het Noorden Leert Door

De subsidieregeling Het Noorden Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt, werk zoekt of zelfstandige/zzp’er bent. Via deze subsidieregeling kun je gebruik maken van kosteloze scholing!

Friesland College heeft, samen met een aantal partners in de Noordelijke provincies, deze subsidieaanvraag toegewezen gekregen. Onder de naam ‘Het Noorden Leert door’ is hieruit een aanbod opgesteld van cursussen die met deze subsidie gefinancierd kunnen worden. Wil je gebruik maken van deze subsidie, meld je dan hier aan.

Klik hier voor meer informatie over Het Noorden Leert Door.

Bekijk hier het volledige aanbod

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus of andere Engelse cursussen kun je contact opnemen met Annemieke van Duuren: a.van.duuren@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl