Engels A1/A2
Cursus voor volwassenen

Engels A1/A2

Engels A1/A2 2 - cursus

Wil jij een goed woordje Engels spreken?

Jezelf in standaardsituaties kunnen redden in het Engels is in de wereld waarin we leven een belangrijke vaardigheid. Zeker als je in je werk met Engels te maken krijgt. Je maakt je in deze cursus spelenderwijs de Engelse taal eigen en kunt daarna prima een gesprek voeren in deze taal.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Engels A1/A2 in het kort

  • Startdatum: 14 september 2022
  • Cursusduur: 20 weken
  • Lesmoment: woensdagavond van 19.00 tot 20.30 (online)
  • Studiebelasting: 60-150 uur (afhankelijk van je leerdoel en startniveau)
  • Kosten: € 990,-

Cursus Engels A1/A2 in de praktijk

Met het behalen van deze cursus ontvang je een erkend mbo-certificaat. Hiermee toon je aan het Engels op basisniveau te beheersen. Daarmee kan je je in alledaagse gesprekken voldoende uitdrukken. De kans is groot dat dit in je werk goed van pas komt.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Je werkt tijdens deze online cursus aan de uitbreiding van alle taalvaardigheden, maar vooral hoe je het Engels in de praktijk gebruikt. Je bepaalt elke week zelf met welk onderwerp en vaardigheid je aan de slag wilt. We bieden volop keuze en individuele ondersteuning en je krijgt gratis toegang tot het Diglin oefenmateriaal. Dit oefenmateriaal is erkend met de Comenius EduMedia Siegel 2020.

De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, dus er is genoeg tijd en ruimte om met elkaar te leren, te praten en individuele begeleiding te krijgen.

Waar kun je werken?

Je kunt de basisvaardigheid Engels in heel veel beroepen gebruiken.

Wat leer je?

  • Gesprekken voeren
  • Luisteren
  • Schrijven
  • Spreken
  • Lezen

Toelating

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. De cursus is met name relevant voor mensen die nog geen of nauwelijks Engels hebben gehad of die moeite hebben met het leren van een taal.

Kosten

€ 990,-, inclusief materiaal en examen. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

Bekijk hier het volledige STAP-aanbod

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus of andere Engelse cursussen kun je contact opnemen met Annemieke van Duuren: a.van.duuren@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl