De gezonde start
Cursus voor bedrijven

De gezonde start

De gezonde start - - cursus

Jij helpt kinderen aan een gezonde leefstijl!

De eerste levensjaren van een kind zijn ontzettend belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar juist in deze jaren is het lastig om ervoor te zorgen dat ze genoeg gezond eten, slapen en bewegen. Met de cursus ‘De gezonde start’ leer jij hoe je kinderen en hun ouders helpt aan een gezonde leefstijl, waar ze de rest van hun leven van profiteren. Het is een cursus op mbo-niveau 3 en 4, en als je het succesvol afrondt krijg je een certificaat vanuit de organisatie ‘Gezonde Kinderopvang’.

LET OP: Voor deze cursus wordt alleen aangeboden in groepsverband. Individueel aanmelden is helaas niet mogelijk.

De gezonde start in het kort

 • Alles over een gezonde leefstijl voor kinderen op de kinderopvang
 • Cursusduur: 10 weken
 • Studiebelasting: 40 uur
 • Startdatum: september 2021
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Kosten: € 250,-

Cursus De gezonde start in de praktijk

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor de kinderen die jij gaat helpen. Je biedt ze een veilige omgeving om een gezonde leefstijl aan te leren. Je gaat aan de slag met voeding, beweging en slapen, en je leert hoe je de ouders ook kunt betrekken.

Samenwerking met Spiekr

We verzorgen deze cursus samen met Spiekr. Dit is een kenniscentrum voor kindontwikkeling, dat is opgericht door kinderopvangorganisaties Sinne en Kinderwoud. Dit maakt deze training uniek. We combineren de ervaring van het Friesland College op het gebied van trainen en onderwijzen met de praktische ervaring en kennis uit het werkveld van Spiekr.

 

Praktische informatie

Hoe leer je?

We gebruiken allerlei werkvormen om je tijdens deze cursus alles te leren over een gezonde leefstijl bij kinderen. Je houdt ook een portfolio bij en maakt een eindtoets. Werk je al in de kinderopvang, dan breng je dat wat je leert natuurlijk direct in de praktijk. Sluit je de cursus met een voldoende af, dan krijg je een certificaat. Je volgt deze cursus in Leeuwarden of Heerenveen.

Waar kun je werken?

Het certificaat dat je met deze cursus kunt verdienen, helpt als je aan de slag wilt in een kinderopvang, of als je daar al werkt en je beter wilt worden in je vak.

Wat leer je?

De cursus De gezonde start behandelt:

 • Pedagogische basisdoelen en interactievaardigheden
 • Voeding
 • Beweging
 • Veilig gedrag en veilig omgeving
 • Interactie met ouders
 • Aanpak Gezonde Kinderopvang

Toelating

Je hebt minimaal een mbo-diploma op niveau 3 of 4 nodig.

Kosten

Deze cursus kost € 250,-.

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Eline de Koning: e.de.koning@fcroc.nl.

Interesse?

Deze cursus kan worden aangeboden aan bedrijven die hun medewerkers willen bijscholen of omscholen. Er kunnen dan maatwerkafspraken worden gemaakt om de cursus goed te laten aansluiten bij de behoeften van het bedrijf. Een cursus kan doorgaan bij minimaal 15 deelnemers.

Neem contact op met ons voor meer informatie over dit aanbod via levenlangontwikkelen-oapw@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl