Brood en banket bereiden
Cursus voor volwassenen

Brood en banket bereiden

Brood en banket bereiden - - cursus

Cursus Brood en banket bereiden

Heb je interesse in het bereiden van brood- en banketproducten, en zoek je een cursus om jezelf op dit vlak om- of bij te scholen? Dan is de cursus Brood en banket bereiden precies wat je zoekt. Bijvoorbeeld als je werkt in de horeca, bakkerij of voedingsindustrie en jezelf verder wilt ontwikkelen. Het is handig als je enige voorkennis hebt van het werken met gistproducten.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget of subsidie vanuit ‘Het Noorden Leert Door’. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Cursus Brood en banket bereiden in het kort

 • Startdatum: nader te bepalen, bij min. 8 deelnemers
 • Cursusduur: 18 praktijk bijeenkomsten
 • Locatie: Leeuwarden (In company op aanvraag)

Cursus Brood en banket bereiden in de praktijk

In de horeca en bakkerij staat kwaliteit centraal, dus dat om vakkundig personeel. Wil je jezelf (bij)scholen of ben je werkgever en wil je meerdere medewerkers bijscholen? Dat kan met een maatwerktraject bij het Friesland College. De cursus ´Brood en banket bereiden´ neemt de deelnemers mee in de trends en ontwikkelingen rondom brood- en banketproducten in de horeca en de bakkerij. Tevens biedt het ruimte om te focussen op minder bekende productgroepen. 

Ook voor de werkzoekende is deze cursus een uitstekende toevoeging op het cv. Je bent als toekomstig werknemer dan breder inzetbaar in het bereiden van brood- en bakkerijproducten.

Praktische informatie

Hoe leer je?

In 18 praktijk bijeenkomsten.

Wat leer je?

De cursus Brood en banket bereiden bestaat uit:

 • Klein brood gevuld en ongevuld
 • Getoerd gerezen
 • Desem
 • Groot brood gevuld en ongevuld
 • Luxe gerezen degen
 • Taart en gebak
 • Zanddegen
 • Chocolade
 • Korstdegen

Studiebelasting

 • 18 dagdelen van 5 lesuren op maandagen en dinsdagen
 • Praktijkbijeenkomsten
 • Zelfstudie; grondstofkennis

Toelating

Je bent minimaal 18 jaar of in het bezit van een startkwalificatie.

Evaluatie en erkenning

Je sluit de cursus af met een praktijkexamen. Als je aan alle eisen hebt voldaan, ontvang je het landelijk erkend mbo-certificaat ‘Brood en banket bereiden’.

Kosten

€ 1500,- incl. lesmateriaal en examen. Soms betaalt je werkgever (een deel van) de kosten. 

Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

Bekijk hier het volledige STAP-aanbod

Het Noorden Leert Door

De subsidieregeling Het Noorden Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt, werk zoekt of zelfstandige/zzp’er bent. Via deze subsidieregeling kun je gebruik maken van kosteloze scholing!

Friesland College heeft, samen met een aantal partners in de Noordelijke provincies, deze subsidieaanvraag toegewezen gekregen. Onder de naam ‘Het Noorden Leert door’ is hieruit een aanbod opgesteld van cursussen die met deze subsidie gefinancierd kunnen worden. Wil je gebruik maken van deze subsidie, meld je dan hier aan.

Klik hier voor meer informatie over Het Noorden Leert Door.

Bekijk hier het volledige aanbod

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Jurjen Albertsma: j.albertsma@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl