Basisvaardigheden metaalbewerken
Cursus voor volwassenen

Basisvaardigheden metaalbewerken

Basisvaardigheden metaalbewerken 3 - cursus

Snel aan het werk met metaal

In het Noorden van ons land is veel vraag naar metaalbewerkers. Met het keuzedeel Basisvaardigheden metaalbewerken ben jij straks goed voorbereid voor de arbeidsmarkt. Tijdens dit keuzedeel leer jij de basisvaardigheden van het werken met metaal. Als je de cursus goed hebt doorlopen, ontvang je het landelijk erkend mbo-certificaat Basisvaardigheden metaalbewerken. Om dit keuzedeel te volgen moet je een technische mbo niveau 1-opleiding gedaan hebben of een technische cursus op een vergelijkbaar niveau.

Basisvaardigheden metaalbewerken in het kort

  • Startdatum: n.t.b.
  • Cursusduur: Ongeveer 15-20 weken
  • Lesmoment: Nog niet bepaald
  • Locatie: Leeuwarden, Heerenveen of bij een bedrijf (op aanvraag)
  • Niveau: minimaal mbo niveau 1 binnen de techniek
  • Studiebelasting: 1 dagdeel gedurende 15-20 weken

Praktische informatie

Hoe leer je?

Je krijgt praktijklessen, je leert theorie op school en ook leer je in het beroep. Je krijgt les op maat. Dat betekent dat we zoveel mogelijk het lesprogramma aanpassen aan jouw achtergrond, ervaring, kennis en vaardigheden. Zo word je optimaal voorbereid op de huidige arbeidsmarkt en de arbeidsmarkt van de toekomst.

Waar kun je werken?

Als je het keuzedeel Basisvaardigheden metaalbewerken hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Daarmee kan jij aan het werk als metaalbewerker bij grote- of kleine bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan metaalproductenindustrie, constructiewerk of de transportmiddelenindustrie. Je verzorgt het onderhoud en repareert technische producten.

Wat leer je?

In dit keuzedeel leer je alle praktische vaardigheden van metaalbewerking, zoals: buigen, knippen, boren, zagen, machinaal snijden, lassen, draaien, frezen, walsen, snijbranden en honen van metalen onderdelen.

Toelating

Om te starten met het keuzedeel Basisvaardigheden metaalbewerken moet je in het bezit zijn van een technische vooropleiding op minimaal mbo 1-niveau, of een technische cursus hebben gedaan op vergelijkbaar niveau.

Het keuzedeel start afhankelijk van het aantal deelnemers op vastgestelde data en in overleg. De cursus start bij minimaal 6 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers is 8. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Bij te veel inschrijving kom je op een wachtlijst voor de volgende cursus. We nemen in dat geval contact met je op.

Kosten

Kosten zijn op basis van maatwerk en op te stellen offerte, inclusief lesmateriaal en les examen. Soms betaalt je werkgever (een deel van) de kosten. Je moet zelf voor veiligheidsschoenen en overall zorgen.

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl