Friesland College Friesland College Friesland College
Basiscursus gistdegen
Cursus voor volwassenen

Basiscursus gistdegen

Basiscursus gistdegen - - cursus

Basiscursus gistdegen

Een introductie in het bakkersvak. Leer in 10 weken de basis van het broodbakken. Een cursus van Friesland College en Bakery Sweets Center.

Basiscursus gistdegen in het kort

  • Startdatum: Nog te bepalen
  • Cursusduur: 10 dagdelen
  • Locatie: Friesland College, Leeuwarden

 

Praktische informatie

Wat ga je leren?

  • Grondstoffenkennis: wat is meel, wat doet gist, hoe werkt broodverbetermiddel? Hoe reageren grondstoffen op elkaar en met welke verhoudingen werk je?
  • Het maken van klein brood, ongevuld en gevuld brood, getoerd gerezen brood en desem.

Hoe leer je?

Als student aan het Friesland College doe je zoveel mogelijk echte ervaringen op. Dat noemen we praktijkgestuurd leren. Je leert niet alleen wat je moet doen, maar ook wáárom je dit doet. Wat doet gist, waarom voeg je zout toe en wat gebeurt er in een rijskast? Zo stoom je jezelf klaar voor een baan in de bakkerij.

Kosten

€ 1.300 incl. grondstoffen en lesmateriaal. Soms betaalt je werkgever (een deel van) de kosten. Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

Toelating

Voor deze cursus heb je geen voorkennis van het bakkersvak nodig. Je begint bij de basis. Je leert de basisvaardigheden die een broodbakker nodig heeft. Je kiest voor deze cursus omdat een baan in de bakkerij je wat lijkt, of omdat je je grondstoffenkennis op peil wilt houden.

Studiebelasting

  • 10 dagdelen van 4-5 lesuren
  • Stage: afhankelijk van ervaring. Hiervoor maken we gebruik van het netwerk van Bakery Sweets Center.
  • Zelfstudie: afhankelijk van ervaring

Evaluatie en erkenning

Evaluatie

Na afloop van de cursus bespreek je met je docent wat je geleerd hebt en wat je gaat doen met deze nieuwe kennis. Heb je een stageplek kunnen bemachtigen bij een van de partners die aangesloten zijn bij Bakery Sweets Center, dan volgt er vanuit deze werkgever ook nog een evaluatie. Dit kan eventueel samen met met jouw docent.

Erkenning

Net als in het ‘echte leven’, is het belangrijk dat je op tijd bent, je werkkleding draagt en je opdrachten uitvoert. Heb je dit naar behoren gedaan en is de docent tevreden over jouw inzet, dan ontvang je een bewijs van deelname/certificaat Basiscursus gistdegen. Ondertekend door de bakkerijdocent, goedgekeurd door Bakery Sweets Center.

Bakery Sweets Center

Bakery Sweets Center is een netwerk van bakkerij- en zoetwarenbedrijven in Noord-Nederland. Friesland College verbindt zich aan dit netwerk. Onder meer door cursussen te creëren die afgestemd zijn op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Om zo baangarantie te bevorderen.

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden voor de Basiscursus gistdegen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Nu aanmelden voor de basiscursus gistdegen

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl