Assistent verkoop/retail

Assistent verkoop/retail

Assistent verkoop/retail 1 - BBL, BOL

Jij biedt de helpende hand

Jij bent erg klantvriendelijk en wilt graag mensen helpen. Als iemand hulp nodig heeft, bied jij de helpende hand. Je ziet jezelf wel in een winkel of magazijn werken, zorgen dat goederen goed verwerkt worden of een collega assisteren. En dat maakt jou de ideale collega en assistent in de verkoop/retail!

Assistent verkoop/retail in het kort

Wat houdt het beroep in?

Je assisteert bijvoorbeeld bij de ontvangst en opslag van goederen, de presentatie van artikelen, de verzorging van de winkel of bij het helpen van klanten. Je bent erg klantvriendelijk en wilt graag mensen helpen. Als een klant hulp nodig heeft, bied jij de helpende hand. Ook bij het verwerken van goederen in de winkel, bijvoorbeeld het vullen van vakken in een supermarkt, hou je rekening met de klanten. Je kunt snel en netjes werken en helpt ook je collega's als ze het druk hebben.

Waar kun je werken?

Als assistent in de verkoop/retail werk je in de detailhandel in verschillende winkelformules. Je kunt zowel werken in het midden- en kleinbedrijf als het grootwinkelbedrijf en in zowel de food- als non-foodsector.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Assistent verkoop/retail in de praktijk

De opleiding duurt in principe niet langer dan 1 jaar. Dit is uiteraard ook afhankelijk van jouw inzet en mogelijkheden. Na maximaal vier maanden krijg je een bindend studie advies. Dit betekent dat je dit advies moet opvolgen.

Het advies kan inhouden:
• door te gaan met de opleiding
• over te stappen naar een ander profiel
• om te stoppen

Samen met jou kijken we wat het beste bij je past.

We bieden deze opleiding in twee leerwegen aan:
Bol (school en stage)
Bbl (werken en leren)

Praktische informatie

Hoe leer je?

Bol (school en stage)

Kies je voor de beroepsopleidende leerweg (bol) dan ga je 3 of 4 dagen per week naar school en je werkt 1 of 2 dagen per week: stage.

Bbl (werken en leren)

Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) dan werk je 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je:

• samenwerken
• theorie en praktijk van het vak
• sociale- en communicatieve vaardigheden

Ook krijg je les in de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Doorleren

Mbo-opleiding op niveau 2, bijvoorbeeld:

Verkoper retail

Toelating

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je zorgen dat je meest recente school waar jij op hebt gezeten een positief instroomadvies geeft.

Meer informatie over toelating

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl