Allround Schoonheidsspecialist
Topopleiding

Allround Schoonheidsspecialist

Allround Schoonheidsspecialist 4 - BOL

Schoonheid zit van binnen én buiten!

Het is acht uur in de morgen. Over een half uurtje komt jouw eerste cliënt van vandaag. Ze komt voor een huidverbeterende gezichtsmassage. Je hebt er zin in en zet alles klaar in de sfeervolle behandelkamer.

Elke klant is anders en heeft zijn of haar eigen wensen. Dat maakt jouw vak nou juist zo boeiend en afwisselend! Je geeft je klanten advies over huid- en nagelverzorging en tips over reinigingsproducten, crèmes en oliën. Je geeft ook tips over een gezonde leefstijl. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bezig te zijn met uiterlijke verzorging. Van eenvoudige schoonheidsbehandelingen tot complexere gezichts- en lichaamsbehandelingen. Zoals aromatherapie, nagelstyling of een acnebehandeling. Je analyseert, behandelt en adviseert. Je bent een professional met liefde voor innerlijk en uiterlijke schoonheid!

Allround schoonheidsspecialist in het kort

Wat houdt het beroep in?

Als allround schoonheidsspecialist verzorg en reinig je de huid van je klant met verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen. Daarnaast geef je je klant een persoonlijk huidadvies om de huid in topconditie te houden. Je bent een specialist in schoonheids- en wellnessbehandelingen en verantwoordelijk voor een schoonheidssalon. 

Waar kun je werken?

Na je opleiding kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer met een eigen beauty salon, maar je kunt ook werken bij bijvoorbeeld een wellness-centrum, schoonheidssalon, sauna of parfumerie.

Allround schoonheidsspecialist in de praktijk

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen.

TOP-opleiding

De opleiding is in 2022 als Topopleiding benoemd in de landelijke beoordeling van de MBO keuzegids. Dit betekent dat de lat hoog ligt, de studenten tevreden en docenten trots zijn. Een opleiding wordt benoemd als topopleiding bij een score van een 7,5 of hoger.

topopleiding allround schoonheidsspecialist friesland college

https://keuzegids.nl/

Praktische informatie

Hoe leer je?

Bol (school en stage)

De opleiding schoonheidsspecialist is een bol-opleiding. Je krijgt 3 jaar theorie- en praktijkles op niveau 4. Je krijgt les in leereenheden. Dit houdt in dat je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt!

De stages lopen als een rode draad door je opleiding: 

1e jaar: na 5 weken school loop je elke woensdag stage in een drogisterij of parfumerie

2e jaar: lintstage op woensdag + 4 stageweken verdeeld over het hele jaar in een schoonheidssalon of in een wellness centrum

3e jaar: blokstage van 18 weken in een schoonheidssalon

Je kunt je eigen stagebedrijf zoeken, op school word je hierbij ondersteund. Kansen voor stagemogelijkheden zijn er voor jou in binnen- en buitenland. 

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

Tijdens deze opleiding krijg je te maken met heel veel facetten van het vak. Je leert schoonheidsbehandelingen en massages geven. En natuurlijk ook hoe je gasten ontvangt en een salon runt.

Daarnaast richten we ons op het totale werkveld van wellness. Je krijgt les in specialistische behandelingen en leert hoe je gezonde keuzes maakt op het gebied van voeding en leefstijl. Ook krijg je les in gevarieerde voeding en is sporten een belangrijk onderdeel . Daardoor kun je met deze opleiding niet alleen aan de slag als schoonheidsspecialist, maar ben je breed inzetbaar in de gehele Wellness branche.

Als allround schoonheidsspecialist verdiep je je in een aantal specialisaties:

  • shiatsu
  • acnébehandeling
  • bindweefselmassage
  • huidverbetering

Algemene vakken:

Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, communiceren, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren

Hbo:

  • Docent Gezondheidszorg en welzijn
  • Fysiotherapie
  • Voeding en diëtiek
  • Huidtherapie

Kosten

Extra kosten in het eerste jaar bedragen ongeveer €100,-.

Meer informatie over opleidingskosten

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl