Allround medewerker IT systems and devices

Allround medewerker IT systems and devices

Allround medewerker IT systems and devices 3 - BBL, BOL

Los jij computer (hardware) en softwareproblemen op?

Complexe ICT-problemen zijn een uitdaging voor jou

Zonder ICT kan geen bedrijf meer draaien. Computers, netwerken, terminals en softwarepaketten moeten geïnstalleerd en onderhouden worden. ICT-medewerkers zijn meestal onderdeel van een grotere ploeg die binnen het bedrijf of de organisatie voor de computers zorgt. Zij installeren software, regelen updates, leggen kabelnetwerken aan en controleren of alles goed werkt.

Allround medewerker IT systems and devices in het kort

Wat houdt het beroep in?

Als Allround medewerker IT systems and devices leg je netwerken aan. Je installeer en configureert hardware en devices. Devices zijn apparaten waar software op draait. Van muis tot printer. Je doet dit voor verschillende bedrijven, al dan niet in de ICT.

Je zorgt ervoor dat de IT infrastructuur en de devices goed werken en eventuele storingen los je op. Je ondersteunt gebruikers bij het werken met de hardware en devices. Je hebt veel technische kennis en een servicegerichte instelling.

De Allround medewerker IT systems and devices werkt veel zelfstandig, maar ook met collega’s.

Waar kun je werken?

Na je diploma kun je aan het werk bij automatiseringsafdelingen van bedrijven of in de computerhandel.

Allround medewerker IT systems and devices in de praktijk

De Allround medewerker IT system and devices opleiding wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage.

Zowel individueel als samen met een groep studenten ben je gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector.

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Het eerste deel van de opleiding bestaat uit de basis IT systems and devices. Na de stage kies je je uitstroomprofiel op niveau 3 (Allround medewerker IT systems and devices, totaal 2 jaar) of niveau 4 (Expert IT systems and devices, totaal 3 jaar). Dit wordt duidelijk gemaakt in een gesprek met je studieloopbaanbegeleider/coach.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Praktijkgestuurd

De opleiding is praktijk gestuurd. Je werkt aan projecten in onze ICT praktijkruimte of aan opdrachten  rechtstreeks uit de praktijk. Zowel individueel als samen met een groep studenten ben je gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector.

Leereenheden

Je werkt tijdens de opleiding aan verschillende projecten, ook wel leereenheden genoemd. Elk project heeft een thema en is een opdracht uit de praktijk of een praktijksimulatie. Hiervoor maak je regelmatig gebruik van onze ICT. Samen met andere studenten ga je met dit thema aan de slag. Je kunt je hierin bezighouden met dat onderdeel waar je het meest mee verbonden voelt of waar je juist nieuwsgierig naar bent.

Stage

In het tweede leerjaar ga je de eerste helft van het schooljaar 5 maanden de praktijk in. Onder begeleiding van een stagebegeleider leer je hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat. Tijdens je stage leer je ook je eigen kwaliteiten en grenzen kennen. Zo ben je in staat om voor je verdere carrière de beste keuzes te maken. 

Begeleiding

Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodanig dat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. 

Vakgerichte ontwikkeling

Je bent gericht bezig oplossingen te vinden voor ICT-problemen. Je leert ook hoe je nieuwe kennis kunt krijgen in een steeds veranderende ICT-sector.

Kerntaken en werkprocessen

In de opleiding doe je kennis en ervaring op in de volgende kernonderdelen

  • Ondersteunen gebruikers
  • Meldingen afhandelen
  • Installeren, configureren en beheren gebruikersdevices
  • Instrueren van gebruikers
  • Beheren van de infrastructuur
  • Beheren en monitoren netwerk- en infrastructuuronderdelen
  • Installeren en configureren netwerk- en infrastructuuronderdelen
  • Beheren applicaties
  • Adviseren over, installeren en configureren applicaties
  • Onderhouden applicaties

Algemene vakken

  • Nederlandse taal
  • rekenen
  • loopbaan en burgerschap
  • Engels

Keuzedelen

Als student kan je zelf de keuze maken om je te verdiepen in een bepaalde richting binnen het beroepenveld of je breder te oriënteren buiten je beroep.  Een keuzedeel waar je voor zou kunnen kiezen is bijvoorbeeld 'basis programmeren'. In dit keuzedeel zal de basis worden gelegd om te werken met programmeertalen en je maakt kennis met 'IOT'.

Meer informatie over keuzedelen

Doorleren

Naar aanleiding van je behaalde diploma kan je kijken of je de stap verder maakt naar niveau 4: Media & ICT beheer.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl