Marco Tolhuis | Friesland College

Docent School voor Commercie & Dienstverlening

Werken met studenten; elke dag weer bijzonder!

Met zijn 24 jaar is Marco eigenlijk een ‘nieuwkomer’ bij het Friesland College. Voorlichtingsactiviteiten, begeleiden van studenten, ontwikkelen van nieuwe leereenheden en mediacoach voor collega’s zijn een aantal van Marco’s activiteiten. Achter de schermen bezig zijn met roosterinformatie, teamvergaderingen en verantwoordingsdocumenten. Juist die afwisseling vindt Marco het leukste aan werken bij het Friesland College. Zijn veelzijdigheid, behulpzaamheid, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid zijn eigenschappen die Marco inzet. Een lolletje en samenwerken zijn hierbij onmisbaar.

Voor Marco is het ontwikkelen van leereenheden een uitdagende ervaring waar hij trots op is. Maar boven alles is het werken met studenten elke dag weer bijzonder. Studenten verbazen hem iedere dag weer. Marco vindt het bijzonder om te zien hoe studenten zich van jaar tot jaar ontwikkelen. Hier een bijdrage aan mogen leveren ervaart Marco als waardevol en bijzonder!

De toekomst… die ligt eigenlijk nog compleet open. Voor nu zijn de functie en de taken van Marco heel leuk en blijft hij zichzelf graag verder ontwikkelen. Als Marco uitontwikkeld is of behoefte heeft aan een nieuwe uitdaging, is hij niet bang om deze uitdaging uit te gaan. Maar hoe deze uitdaging er dan uit ziet zal de toekomst uit moeten wijzen!