Friesland College Friesland College Friesland College

Neushoorn, Ruiterskwartier 41, Leeuwarden

Algemeen telefoonnummer

088 - 060 29 80

Bezoekadres

Ruiterskwartier 41 8911 BP Leeuwarden

Postadres

Postbus 45 8900 AA Leeuwarden

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Acteur

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

De lichten doven, het geroezemoes in de zaal verstomt, je kunt je eigen adrenaline bijna vastpakken … zo graag wil je het podium op. Als acteur of theater-artiest kruip je vol overgave in de huid van de personage die je speelt. Met alle emoties en drama die daarbij horen. Op het podium voel je je thuis.

AV-specialist (Film & media)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

De voorstelling begint. En jij staat met de filmcamera klaar om dit haarscherp vast te leggen. Vooraf heb je overlegd met de regisseur, andere cameramensen en de geluids- en lichttechnici. Je bent helemaal in je element. Je denkt in beelden en weet hoe je die haarscherp en uit de mooiste cameraposities vastlegt. Het wordt een superproductie!

Danser

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Echte dansers dansen met hart en ziel. Met passie en bevlogenheid. De opleiding Danser biedt jou de mogelijkheid je favoriete dansstijl te beoefenen. Van klassiek tot modern, van jazz en urban tot musical. Je vindt het niet alleen fantastisch om te doen, je vindt het ook leuk om anderen te laten dansen.

Medewerker evenementenorganisatie (Event Management)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Voor de organisatie van festivals en culturele evenementen zijn mensen nodig met organisatietalent. Loop jij warm voor programmeren en plannen? Heb je grote belangstelling voor muziek en andere culturele uitingen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Medewerker Podium- en evenemententechniek

Leerweg: bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Jij bent de kracht achter elke productie. Vervoeren, bouwen en aansluiten van grote producties is afhankelijk van vaardige mensen. Die moeten snel en vakkundig kunnen werken. Je bent in een team verantwoordelijk voor alles wat er achter de schermen gebeurt bij een productie. Zo leer je bijvoorbeeld alle apparatuur en bekabeling kennen en aansluiten. En ook hoe het verwisselen van decors bij theatervoorstellingen gaat.

Muzikant uitvoerend

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je speelt muziek, je componeert muziek, je bent muziek. Je geniet van (eigen) improvisaties en solo’s. En je vindt het fantastisch om samen met anderen muziek naar een hoger niveau te spelen. Voor professionele muzikanten is muziek maken meer dan een hobby. Het is een passie die pas stopt als de laatste noot gespeeld is. En dat is vaak diep in de nacht.

Muzikant sounddesign

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Jouw muzikale creaties zijn overtuigend en klinken naar meer. Je werkt in of voor een muziekstudio. Je plaatst microfoons en regelt de audiotechniek. Je levert een professioneel eindproduct af door opnames te editen, mixen en te masteren. Je leert componeren en arrangeren voor o.a. films, jingles, commercials en gamemuziek. Je ontwikkelt jezelf in het produceren van bijv. Hiphop, R&B of Dance producties.

Podium- en evenemententechnicus niv.3

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Je ziet ze meestal niet, maar ze zijn de belangrijke schakels tussen de techniek en de uitvoerende artiest. Als podium- en evenemententechnicus bouw en bedien je de geluids- en lichtinstallaties, nodig voor een productie. Of dit nu een eenvoudige spraakset is of een complexe festival-PA. Je werkt in een team en door jouw inzet verlopen producties volgens plan. In de opleiding leer je alles óver de praktijk, en in de praktijk. En vooral wat je nodig hebt om als allrounder aan de slag te kunnen. Je bent veel onderweg om op verschillende locaties de show op te bouwen en in goede banen te leiden.

Podium- en evenemententechnicus niv.4

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Je werkt als stagemanager samen met artiesten, regisseurs, producenten en technici aan complete producties. Je bent verantwoordelijk voor het geluid- of lichtontwerp en geeft leiding aan een team. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je bent veel onderweg om op verschillende locaties de show op te bouwen en in goede banen te leiden. In deze opleiding krijg je alle mogelijkheden om jouw talenten tot ontwikkeling te brengen.