Marius Modder

Niemand zegt dat onderwijs altijd serieus moet zijn: humor is vaak een belangrijk wapen in de klas. Eigenlijk wisten we het allang: grappige leraren zijn geliefd. Wie de droge lesstof af en toe onderbreekt met een geestige opmerking of een komisch voorbeeld, is al gauw populair bij studenten. Dat wordt nog eens bevestigd door de nominatie van Marius Modder, ingebracht door een student.

De persoonlijkheid van de leraar - waar humor een belangrijk deel van uitmaakt - blijkt een grote rol te spelen in de waardering door studenten. Om deze reden is Marius een gewaardeerd docent. Hij zorgt dat zijn studenten al lachend door deze vervelende tijd heen komen. Benadrukt graag wat wél goed gaat, en weet zo een positieve indruk achter te laten.  

Ondanks dat zijn favoriete voetbalclub (Feyenoord) twee keer verloren heeft van Heerenveen, blijft hij positief in het leven staan. Dit is natuurlijk al een hele prestatie; maar om deze positiviteit aan zijn studenten over te dragen is geweldig. Marius’ humor en positiviteit zijn net hetgeen wat nodig was om aan het eind van de dag te kunnen lachen.