Femke Boersma

Wanneer je een tegenslag krijgt te verwerken, kun je twee dingen doen: in een hoekje huilen en wachten tot de zon gaat schijnen of het hoekje voorbijlopen en de zon opzoeken. Klinkt heel makkelijk, maar is het niet.

In de eerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat je veel tegenslagen niet kunt voorkomen. Je kunt nog zo goed je best doen om je leven helemaal op orde te houden en toch te horen krijgen dat je moeder ernstig ziek wordt. 

Femke is achttien jaar en doet met heel veel plezier de opleiding verpleegkundige en loopt stage in Skilhiem in Stiens. Haar moeder is sinds kort ernstig ziek, het is een hele spannende tijd voor haar hele familie. Ondanks de thuissituatie en mantelzorgtaken gaat Femke met een positief gevoel verder met school en stage.  

‘’Ik vind het belangrijk dat mensen trots op zichzelf mogen zijn. Je mag jezelf best eens een schouderklopje geven’’, meldt Femke. “Studeren in deze coronatijd is niet makkelijk, en een extra uitdaging als dit maakt het extra moeilijk.’’ Maar opgeven zal ze niet, en hoopt binnenkort afgestudeerd verpleegkundige te zijn!