Thea Hommema en Froukje Andringa

60 studenten van de opleidingen pedagogisch werk en onderwijsassistent kregen afgelopen winter pakketten met materialen voor creatieve technieken thuisbezorgd. 

Studenten van PWOA hebben aan het begin van het schooljaar een pakket met een dummy, papier en lijm ontvangen. Door middel van onlinelessen, zogenaamde tutorials, zijn ze aan de slag gegaan met hun werkboek. Ze hebben allerlei huis-, tuin- en keukenopdrachten in hun dummy verwerkt. Zo hebben ze bijvoorbeeld theevlekken omgevormd tot gezichten en stempels gemaakt van aardappelen. Dit had als doel hun deskundigheid en ambachtelijke vaardigheden verder te ontwikkelen en te vergroten. Daarnaast werd van de studenten gevraagd om in coronatijd met andere ogen kijken naar hun eigen omgeving te kijken.  

“Een goed idee om studenten creatief bezig te kunnen laten zijn. Thea Hommema en Froukje Andringa- Bouwma bedachten het, en hebben het volledig tot uitvoering gebracht.” Zo stond er in hun nominatie te lezen. De inzet van deze twee dames werd zeer gewaardeerd. “Ze laten zien dat (met elkaar) meedenken in oplossingen heel belangrijk is in deze vreemde tijd!” 

Tenslotte hebben ze pakketten uitgedeeld met materialen om te borduren, te weven en te modelleren. Dit is een samenwerkingsverband met het Fries Museum. Studenten leren borduren en weven en maken uiteindelijk een masker met daarin borduursels verwerkt. Deze worden in het Fries Museum te zijner tijd opgehangen.