Workshops voor de horeca ín de horeca

Toen de horeca eind vorig jaar dicht ging, had het personeel ineens alle tijd voor bijscholing. Ruimte was er ook genoeg: alle restaurants konden dienen als ruime plek voor workshops door FC-docenten. Wijnkennis, wild, cocktails maken en barista… Het kon allemaal. De belangstelling was groot, onder meer door de samenwerking van de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) met Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Vlot werd een mooie reeks uitgezet, die vrijwel steeds snel vol zat. De groepen waren immers beperkt met vijf (barista) tot tien deelnemers (cocktail en wijn) om iedereen voldoende veilige ruimte te bieden. Jammer genoeg moesten de workshops stoppen, toen de maatregelen in de coronacrisis nog eens werden aangescherpt.

Voor de deelnemers was zo’n workshop een leuk én leerzaam uitje, dat werd bekostigd door een subsidie van de provincie. Voor het Friesland College was de reeks een goede pilot. Een prima investering ook, want hierna volgden vaak vragen om zo’n workshop voor iedereen binnen een bedrijf te verzorgen. Projectleider Cindy Breedenbach: ‘We hebben laten zien wat we kunnen.