Alle Global Goals in aantrekkelijk GGTV

De Global Goals van de VN hebben een belangrijke plek in onderwijs en organisatie van het FC. Wat betekent dat in de praktijk? In GGTV laten studenten van Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) maandelijks zien waar die doelen voor staan en hoe ze doorklinken.

De Dag van de Mensenrechten, plastic soup, leven in de Waddenzee, vluchtelingenwerk, de impact van sexting , corona en het effect op het sociale leven van jongeren, herstel van de natuur in het Biosintrum in Oosterwolde… Wat hebben deze onderwerpen met elkaar te maken? Het zijn allemaal onderwerpen die verband houden met een Global Goal.

Waar die doelen gauw verheven en ‘ver weg’ klinken, kun je in een filmpje goed laten zien wat ze nu eigenlijk inhouden en hoe ze concreet zijn te vertalen.

Daar slaagt het team van LIS elke keer heel goed in. Zes afleveringen van GGTV hebben de studenten gemaakt. Ze staan allemaal op Youtube, dus ook voor de buitenwereld te bekijken. En er volgen nog twee, waaraan nu hard wordt gewerkt. In Azat Semenov en Esther heeft het team presentatoren die de vaart er steeds goed in houden. Naast de inhoud is ook de vorm goed. Het mag dan helemaal gemaakt worden door studenten, maar oogt aantrekkelijk en professioneel.