Countdown Café, opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Hoe maak je het toch gezellig, als je altijd maar online moet werken? Eerstejaars studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW), niveau 2, kunnen elke woensdagavond voor een praatje terecht in Countdown Café. Online weer, in Teams, maar altijd met een verrassende start. Zo was burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden als ‘mystery guest’ bij de opening aanwezig om het glas te heffen met zo’n 35 studenten.

Zo’n 35 gasten schoven toen aan, van pakweg acht tot tien uur ‘s avonds. En sindsdien heeft het café wekelijk een aantal vaste klanten, aangevuld met wie er maar zin heeft. Het is altijd gezellig, zegt docent Herman de Jong. Hij is een van de drie initiatiefnemers, samen met Angela van Dijk en Jacqueline Passchier.

Na het korte programmaatje is er steeds ruimte om wat te keuvelen over van alles en nog wat. Dat helpt om deze tijd door te komen, tot iedereen weer normaal bij elkaar kan komen. Vandaar ook de naam: Countdown Café. Herman: ‘We tellen af.’ En het mooie van zo’n online café is: iedereen past er in.