Workshops in coronatijd op Ameland Academy

Door met workshops, Ameland Academy (Silvio Sopamena en Daniël Vinken, begeleiders)

In coronatijd valt er weinig stage te lopen in de horeca. Ook op de Ameland Academy, waarin de horeca en het Friesland College nauw samenwerken om snel studenten in de praktijk klaar te stomen tot professionals in keuken en bediening. Wat doe je dan, als je deze studenten in hun bbl-traject toch op het eiland wil houden? Ze konden vaak terecht in allerlei workshops, om toch ervaring op te doen in wisselende restaurants op het eiland.

Zo’n tien studenten in de keuken en tien in de bediening bleven zo aan de slag, om straks - hopelijk – snel een hoop ‘vlieguren’ te kunnen maken in de praktijk. Want daar profiteert iedereen van.

FC-docente Carolien Dijkstra was de aanjager. Maar het idee werd snel opgepikt door chef-koks Silvio Sopamena (Hotel De Jong) en  Daniël Vinken (Beachclug The Sunset), die ook de organisatie op zich namen. Want het is wel handig om dat op het eiland te doen.

Inmiddels kunnen ook docenten weer wat gemakkelijker naar Ameland, om een dag in de week les te geven. Maar door de workshops bleven de studenten op de Academy toch steeds goed aan de gang.