Park Drentheland

Uitdagende stageplek Travel & Hospitality op camping in Drenthe

Een goede stageplek vinden is in deze tijd heel lastig in de opleiding Travel  & Hospitality. Heel wat studenten van Martine Siebinga in Leeuwarden en Heerenveen zaten er flink doorheen, na soms wel 25 afwijzingen op sollicitaties. Gelukkig kwam de docente via een beleidsmedewerker van de provincie Drenthe terecht bij manager Esmee Zoer van Park Drentheland. Dit park in Zorgvlied wil met onder meer luxueuze paviljoens en luxe kampeerplaatsen andere doelgroepen benaderen met nieuwe producten en dienssten.

Hoe bereik je die? En wat kun je dan bieden? Studenten Travel & Hospitality doen er - als laatste stage - uitgebreid onderzoek naar. Ze werken een product of dienst uit, waarbij de nadruk ligt op het passend maken van het aanbod of arrangement en het promoten hiervan. De studenten zijn nu enthousiast aan de slag met innovaties die daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden, zoals gps-tochten en goodiebags (op maat) voor gasten die met hun eigen paard naar de camping komen.

Esmée Zoer: ‘Ik was meteen enthousiast en zag mogelijkheden! Zelf ben ik nog niet lang ‘van school’ en met mijn bijna 27 ben ik al ruim 2,5 jaar parkmanager van Park Drentheland. Ik denk dat zoiets meteen al motiverend werkt voor de studenten. Het grote belang van praktijkopdrachten en/of stages met voldoende niveau heb ik al tijdens mijn opleiding(en) verdedigd. Nog steeds denk ik met regelmaat terug aan wat ik hier heb geleerd. Ik stond dan ook versteld dat het Friesland College zoveel problemen had om bereidwillige bedrijven te vinden. De jeugd is de toekomst en niets is minder waar. Ik hoop dat zij net zoveel praktijkervaring kunnen opdoen als ik destijds.’