Leereenheden | Friesland College

Laat jij je graag uitdagen door spannende opdrachten uit de praktijk? Lever jij graag goed werk, om al doende steeds beter te worden in jouw vakgebied? Dan vind je bij het Friesland College zeker een passende opleiding. Vrijwel overal op school leer je nu in leereenheden, waarin je met een groep werkt aan een praktijkopdracht.

Alle opdrachten zijn vormgegeven aan de hand van de praktijk of komen rechtstreeks uit de praktijk, met echte opdrachtgevers. En dan is leren uitdagend. Je merkt voortdurend wat je nog moet leren én je kunt ook meteen toepassen wat je al geleerd hebt.

Je krijgt ondersteunende lessen, die steeds aansluiten bij de praktijk van je opdracht. Het tempo is hoog, want de meeste leereenheden duren vijf weken. Dan is zo’n project klaar en ga je verder met een volgende ronde en een nieuwe uitdaging.

Begeleiding is er volop, om te werken aan jouw kennis en persoonlijke vaardigheden. En door de samenwerking van jouw school met bedrijven en instellingen weet je zeker dat je dan met een diploma straks helemaal klaar bent voor je eerste baan in de praktijk.