Ik wil iets met...

Bij het Friesland College heb je meer dan 100 opleidingen. Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, kun je hieronder een sector kiezen. Wil je bijvoorbeeld iets in de zorg doen, maar weet je nog niet precies wat? Dan zie je in de sector 'Zorg, service & welzijn' direct welke opleidingen je kunt doen.

Bouwkunde, Bouw & Onderhoud

Wil jij straks in de bouw werken, bijvoorbeeld als metselaar, timmerman of in een leidinggevende functie? Bekijk dan de sector bouwkunde, Bouw & Onderhoud.

CIOS Sport & Bewegen

Wil je later iets doen met sport, bijvoorbeeld als trainer? Dan zijn de opleidingen in de sector CIOS Sport & Bewegen precies wat je zoekt!

Design, Ambacht & Fashion

We bieden allerlei opleidingen aan waar je je creativiteit in kwijt kunt. Misschien werk je straks in de mode, als ruimtelijk vormgever of interieuradviseur. Bekijk de sector Design, Ambacht & Fashion.

Handel & Ondernemen

Met 1 van de opleidingen in de sector Handel & Ondernemen leer je hoe je bedrijven helpt verkopen. Je kunt ook manager, vestigingsmanager of commercieel medewerker worden!

Horeca, Bakkerij & Management

Wat je ook wilt doen in de wereld van gastvrijheid en vakmanschap: met een opleiding in de sector Horeca, Bakkerij & Management kom je er wel!

Hout, Meubel & Interieur

Lijkt werken met hout je het mooiste dat er is? Daar kunnen we ons best wat bij voorstellen. Met een opleiding in de sector Hout, Meubel & Interieur mag je elke dag met hout aan de slag!

Mediadesign & IT

Elke dag bezig met computers, op technisch of creatief gebied? Bijvoorbeeld als film- en mediaspecialist of ICT-beheerder? Dan kies je voor een opleiding in de sector Mediadesign & IT.

Mbo Life Sciences

Mbo Life Sciences is een samenwerkingsverband tussen het Friesland College en Aeres MBO Leeuwarden. Je doet er opleidingen op het gebied van voedsel, laboratorium, water, milieu en techniek. Bekijk de opleidingen van Mbo Life Sciences op hun eigen website.

Podiumkunsten, productie & events

Een opleiding volgen in het theater? Dat kan in de sector Podiumkunsten, Productie & Events. Bijvoorbeeld als acteur, uitvoerend muzikant of podium- en evenemententechnicus.

Pedagogisch werk & Onderwijs

Werken in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of op een school in het speciaal onderwijs? Dat kan met 1 van de opleidingen in de sector Pedagogisch werk & Onderwijs.

Techniek & Engineering

Of je nu in de praktijk met techniek aan de slag wilt, of liever de oplossingen van de toekomst bedenkt: met een opleiding in de sector Techniek & Engineering ga je aan de slag in een wereld die nooit stilstaat.

Toerisme, Wellness & Recreatie

Je kunt er op allerlei manieren voor zorgen dat de vakantie en ontspanning van anderen een succes wordt. Bijvoorbeeld als luchtvaartdienstverlener, leidinggevende travel & hospitality of 1 van de andere opleidingen in de sector Toerisme, Wellness & Recreatie.

Transport & Logistiek

Nergens is goede organisatie zo belangrijk als in de wereld van transport en logistiek. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als chauffeur wegvervoer of logistiek teamleider. Meer lezen over de sector Transport & Logistiek.

Voertuigentechniek

Elke dag met rijdende voertuigen aan de slag, om ervoor te zorgen dat ze goed onderhouden zijn? Dat kan met de opleidingen in de sector Voertuigentechniek.

Zakelijke dienstverlening & Communicatie

Werken in de zakelijke dienstverlening is elke dag anders. Of je nu secretaresse, medewerker marketing & communicatie of iets anders wilt doen: in de sector Zakelijke dienstverlening & Communicatie vind je vast een opleiding die bij je past!

Zorg, Service & Welzijn

De zorg is steeds aan het veranderen. Mensen wonen bijvoorbeeld langer thuis, waardoor ze met sommige dingen geholpen moeten worden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook als sociaal werker of verpleegkundige aan de slag. Bekijk de sector Zorg, Service & Welzijn om meer te lezen!