Friesland College Friesland College Friesland College

Advies krijgen over de juiste opleiding

Weet je nog niet welke mbo-opleiding je moet kiezen? Dat is helemaal niet erg, we kunnen je helpen. Bijvoorbeeld met een telefonisch advies of online advies. We hebben ook een filmpje voor je gemaakt met tips voor het kiezen van een mbo-opleiding.

Telefonisch advies

We hebben heel veel opleidingen in allerlei leerwegen. Welke opleiding bij je past, ligt onder andere aan welke middelbare school je hebt gedaan.

Tijdens een telefoongesprek praten we over wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je graag wilt doen. Wij kunnen je dan vertellen welke opleidingen en leerwegen bij je passen. Ook krijg je tips om te kiezen welke opleiding je wilt doen.

Online advies

Wil je liever online advies krijgen, dan kan dat ook. Dat doen we in de vorm van een workshop, die duurt 1 uur. Je werkt in een groepje met andere leerlingen en ontdekt wat bij je past. We kijken naar wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en wat je boeit. Wij zorgen voor goede begeleiding, zodat je leert hoe je een goede opleiding kunt kiezen.

Tips voor je studiekeuze

Wil je nu direct aan de slag, dan krijg je in dit filmpje een aantal tips om een mbo-opleiding te kiezen die bij je past!