Praktijkroutes Horeca: Leren op de werkplek | Friesland College

Deze route wordt aangeboden naast reguliere opleidingsroutes (bol en bbl)

Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je het liefste leren door te doen? Ben jij enthousiaste en ondernemend? Dan is een praktijkroute iets voor jou!
Het Friesland College werkt voor goed onderwijs intensief samen met verschillende leerbedrijven. Dit heeft geresulteerd in het opzetten van een praktijkroute: leren op de werkplek. Vanaf je eerste studiedag ga je aan de slag bij één van de deelnemende bedrijven. Daar volg je ook je lessen.

Praktijkroutes
De Middelbare Hotelschool, onderdeel van het Friesland College, biedt onderstaande bol-opleidingen ook in de praktijkroute aan:

De praktijkroute bevindt zich in Leeuwarden, Heerenveen, Ameland en Drachten. Wanneer je je aanmeldt voor de praktijkroute via de website, kies je in eerste instantie voor de bol-opleiding in Leeuwarden. Vervolgens gaan wij met jou kijken of de praktijkroute bij je past en zo ja, waar je de praktijkroute voor jouw opleiding kunt gaan volgen.

Jouw opleiding in een praktijkroute
Vanaf je eerste studiedag werk je op één van de locaties van de deelnemende leerbedrijven en instellingen. Het is de bedoeling dat je meerdere leerbedrijven aan doet (minimaal drie), al naar gelang je leerbehoeftes. Je wordt gekoppeld aan een medewerker en gaat onder begeleiding vijftien uur per week aan de slag. Een prachtige kans om te beoordelen of het werk bij jou past. En ook een goede manier om het werkveld te leren kennen!


Lessen op de werkplek
Je lessen volg je ook op je werkplek. Docenten van de Middelbare Hotelschool Friesland en medewerkers van de deelnemende leerbedrijven bieden workshops aan over onderwerpen waarmee jij in de praktijk te maken hebt. Daarmee ontstaat een directe koppeling tussen de praktijk en de theorie. Met jouw eigen studieloopbaanbegeleider, een docent van het Friesland College, bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen van je mbo-diploma te voldoen. Samen stel je, op maat, je eigen opleiding samen.

Omdat je bij horecabedrijven je opleiding volgt moet je geregeld willen werken als anderen vrij zijn. Tijdens de opleiding moet je dan ook bereid zijn om in een aantal weekenden de handen uit de mouwen te steken.

Deelnemende bedrijven zijn:
Heerenveen eo.: 't GerechtDe KoningshofPaul KrugerPeters' PartyserviceSpoorzichtHet Ambacht, Restaurant Tjaarda
Leeuwarden: Café/restaurant Neushoorncafé/restaurant Erasmus
Drachten e.o.: Restaurant Lekker Ite Nij Bertilla (Zuidoostzorg), restaurant/keuken De Lijte (Zuidoostzorg)

Hoe kun je in aanmerking komen voor een praktijkroute?
Je gaat naar de opleidingspagina Kok of Bediening. Hier meld je je aan via de aanmeldknop.  Na de keuze voor de opleidingslocatie kies je voor de praktijkroute. Heb je het aanmeldingsformulier opgestuurd dan krijgt je een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over de praktijkroute. Daarna bespreken we met jou op welke manier en waar jij je opleiding wilt gaan volgen.

Meer informatie?
e-mail: administratiecend@fcroc.nl 
tel.: 088 - 060 3048