Gespecialiseerd kok & Leidinggevende keuken | Friesland College

Als Leidinggevende keuken én Gespecialiseerd kok zwaai jij de scepter in de keuken van een (hotel/)restaurant, vergader-/congrescentrum en verschillende soorten instellingen. Je bent de schakel tussen de medewerkers van de keuken en de manager/ondernemer. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten en denkt na over de samenstelling van de menukaart en voert deze uit. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden, coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de verschillende delen van de keuken. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen. Daarnaast overleg je met leveranciers over de inkoop van de producten. Je kunt kostenbewust handelen en ben commercieel. Je helpt ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geeft leiding in de keuken. 

Meer informatie over de opleiding >>

 

Actueel

  • Masterclasses Ducasse Education bij Middelbare Hotelschool Friesland

    Masterclasses Ducasse Education bij Middelbare Hotelschool Friesland

    Hoogstaande masterclasses van internationale allure voor toekomstige Friese topkoks. Met ingang van studiejaar 2017-2018 biedt Middelbare Hotelschool Friesland deze aan. Dit is mogelijk door de samenwerking van dit onderdeel van het Friesland College met Ducasse Education, opgericht door niemand minder dan de Franse top chef-kok Alain Ducasse. Lees meer »