Assistent horeca, voeding, voedingsindustrie 1 | Friesland College

Onder de sector horeca, voeding en de voedingsindustrie vallen veel soorten bedrijven. Zo kun je in aanraking komen met de voedings- en mengvoederindustrie, maar ook met horeca en brood- en banket. In de horeca werk je bijvoorbeeld in een restaurant, zalencomplex, café, fastservicebedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. Kies je voor brood en banket, dan kun je terecht komen bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werk je vaak in de ruimte achter de winkel. Je assisteert bij de productie en bij het verwerken en verpakken van voedingsmiddelen. Je werkt netjes en hygiënisch en houdt er rekening mee dat voedingsmiddelen kwetsbaar zijn en snel bederven. Ook ga je op een juiste manier om met leveranciers en chauffeurs die bij het bedrijf komen.

De opleiding
Je loopt een aantal dagen per week stage bij een bedrijf of instelling. De andere dagen ben je op school. Je krijgt de theorie en praktijk die past bij de richting die je hebt gekozen. Je volgt ook de vakken rekenen, Nederlands en 'Leren, loopbaan, burgerschap'. De opleiding duurt in principe niet langer dan 1 jaar.
Dit is uiteraard ook afhankelijk van jouw inzet en mogelijkheden.

Na maximaal vier maanden krijg je een advies om:

  • door te gaan met de opleiding
  • over te stappen naar een ander profiel
  • om te stoppen.

Samen met jou kijken we wat het beste bij je past.