Gastronoom/Sommelier & Leidinggevende bediening | Friesland College

Als Gastronoom/Sommelier ben je de specialist op het gebied van wijn en wijn-spijscombinaties. Je kunt gasten bij uitstek de juiste wijnsuggesties doen bij een gekozen gerecht of gang. Ook kun je uitleg geven over de wijn- en spijskaart. Als belangrijke spil tussen de gast en de keuken zorg je er aan de ene kant voor dat er een passende sfeer heerst en de gast zich prettig voelt en aan de andere kant heb je vaak ook invloed op de samenstelling van gerechten. Je doet voorstellen voor aanpassing van de menu- en drankenkaart. Bij de selectie van dranken ben jij de specialist. Je vraagt offertes op, selecteert leveranciers, bestelt en beheert de voorraad en overlegt met de restaurantmanager over de aanpassingen de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept. In je leidinggevende rol plan en verdeel je de werkzaamheden en stuur je de medewerkers aan.

Door de combinatie van werkzaamheden beschik je enerzijds over voldoende kennis van producten, converseer je gemakkelijk met allerlei soorten gasten, kun je goed luisteren en beschik je over voldoende coachings- en aansturingsvaardigheden om je medewerkers optimaal en persoonsgericht te kunnen begeleiden.

Meer informatie over de opleiding Gastronoom/sommelier & Leidinggevende bediening

Actueel

  • Masterclasses Ducasse Education bij Middelbare Hotelschool Friesland

    Masterclasses Ducasse Education bij Middelbare Hotelschool Friesland

    Hoogstaande masterclasses van internationale allure voor toekomstige Friese topkoks. Met ingang van studiejaar 2017-2018 biedt Middelbare Hotelschool Friesland deze aan. Dit is mogelijk door de samenwerking van dit onderdeel van het Friesland College met Ducasse Education, opgericht door niemand minder dan de Franse top chef-kok Alain Ducasse. Lees meer »