Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw 3 | Friesland College
Als het druk is, vind jij dat kicken..  Jij bent hét gezicht van de werkvloer. Gasten komen bij jou als ze vragen hebben en jij begeleidt ze. Je geeft advies bij het kiezen van menu’s en dranken. Daarbij hou je rekening met bijzondere wensen en zorg je voor een ontspannen sfeer. Soms doe je speciale serveerhandelingen en bereidingen aan tafel bij de gasten, zoals flamberen.
 

De opleiding

Als Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw heb je veel verschillende taken. Je moet alles kunnen voorbereiden om de gasten te kunnen ontvangen, zoals het opdekken van tafels, de voorraden bijhouden en de bar bijvullen. Je leert te adviseren als het gaat om de wijn- en spijscombinaties, je wordt bedreven in het serveren van gerechten en dranken. Je hebt meer verantwoordelijkheden en je kunt je taken volledig zelfstandig uitvoeren. Daarbij geef je leiding aan een team van medewerkers.
 

Diploma en dan ...

Na je opleiding kun je aan de slag als gastheer/-vrouw in de horeca (hotel, restaurant, café), maar ook bij andere bedrijven waar gerechten en dranken worden opgediend. Denk bijvoorbeeld aan een cateringbedrijf, casino of een cruiseschip. Vaak zijn het iets luxere bedrijven waar jij komt te werken. Wanneer je een baan hebt, kun je je ook kiezen voor de dubbele specialistenopleiding Gastronoom/sommelier & Leidinggevende bediening (niveau 4). Wij kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden.