Friesland College Friesland College Friesland College

FC-Awards

Een student die een opvallende prestatie heeft neergezet. Een bijzonder idee voor een onderneming bedacht.
Een volhouder die het ondanks tegenvallers ver weet te schoppen. Een student die een goede ambassadeur voor het mbo is.
Een docent of medewerker die altijd voor je klaar staat. Of een leerbedrijf waar studenten heel blij van worden.

Weten wie het dit jaar worden binnen het Friesland College? Kom dan naar de finale van de FC-Awards in Neushoorn!

Finale
Tijdens deze finale op 3 april maken we bekend wie de prijswinnaars zijn en wie er doorgaan naar het Ambassadeursgala, Enterprijs en wie er namens het Friesland College naar de LC Awards gaan.

We stellen hier de kandidaten kort aan je voor.


Student van het jaar

Kim van Velzen – voetbalt in vrouwenteam SC Heerenveen, finalist Skills Heroes, mediavormgeving.

Mirthe Rosaly Damkat – werkt mee aan kunstproject Fries Museum, helpt haar moeder bij opzetten eigen bedrijf in China (stroopwafels), schermt op hoog niveau, vormgeving.

Sibrich Wijnia – excellentieprogramma D'Drive Overdrive, werkte aan kinderboek Escher (LF2018) met Deense studenten, tweede prijs landelijke verhalenwedstrijd Mobility Award van Erasmus, mediavormgeving.

Doorzetter van het jaar 
Jeltsje Meulman​ – vanuit praktijkonderwijs via niveau 1 naar niveau 4 (gespecialiseerd pedagogisch medewerker) en doet het prima. 'Door kansen te zien, door te zetten én in jezelf te geloven is heel veel mogelijk…'

Kidane Aklom – kwam als vluchteling, nu ambitieus student Zorg en Dienstverlening op niveau 2, wil door om uiteindelijk medicijnen te studeren aan de universiteit. 

David van Kampen – had als kind een moeizame start na de diagnose autisme, werd afgewezen door andere roc's maar kon in het FC terecht in opleiding Medewerker Productpresentatie (niveau 2), vond het vertrouwen, liep een marathon voor Kika in Berlijn, stoomt door naar niveau 4. 

Medewerker van het jaar 
Wilco in 't Veld – bevlogen aanjager voor studenten niveau 2 op het CIOS, liet hen onder meer hard werken aan de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk. Dat loonde…

Gerrit Eijzenga
  – al jaren pionier bij techniek, met name op niveau 1, begeleidt een groot aantal leerlingen die enthousiast over hem zijn, veel te vinden bij stagebedrijven.

Alinda Kiel
 – aanjager en doorpakker in onder meer Ontmoetingscentrum Jonge Ouders, LOB Gelijke Kansen, Internationalisering in EYE-project, Bezemklas.

Leerbedrijf van het Jaar 
Fabryk Design – ontwerpt en maakt woonaccessoires en meubels, zoekt samenwerking met andere creatievelingen en bedrijven met oog voor sociale zaken, krijgt veel energie van gemotiveerde mbo'ers en geeft hen veel kansen. 

Creative Marketing Group (CMG) – genomineerd door studenten, die in de praktijkroute veel leren op gebieden als brand strategy, conceptontwikkeling en vormgeving. Neemt de student heel serieus en geeft veel ruimte, stellen zij.

Sociaal Goud – koppelt ouderen aan een jongere 'buddy', om samen op te trekken en met allerlei activiteiten eenzaamheid te bestrijden. Studenten van Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening vinden hier een inspirerende en leerzame plek om ervaring op te doen.

Dat belooft dus een geweldige finale te worden, op: 
woensdagavond 3 april 2019 in Neushoorn (Leeuwarden), inloop vanaf 19.00, start om 19.30.

Fc Awards

FC Awards, sfeerimpressie 2018