Inburgering

Je wilt graag in Nederland wonen en werken

Inburgeren

Ben je tussen de 18 en 65 jaren oud én je hebt een verblijfsvergunning; maar je bezit geen paspoort van een land uit de Europese Unie? Dan moet je slagen voor het inburgeringsexamen. Heb je al een diploma van een goede opleiding uit het land waar je vandaan komt, dan kan het zijn dat je alleen het staatsexamen Nederlands als tweede taal (NT2) hoeft te halen.

Friesland College kan je uitstekend voorbereiden op één van beide staatsexamens. Onze inburgeraars halen uitstekende resultaten, doordat we werken in kleine groepen met zeer ervaren docenten.

Ben je al ´ingeburgerd en wil je je Nederlandse taal verbeteren zodat je je beter redt op je werk of je kansen op een baan vergroot? Volg dan de cursus Nederlands taalonderwijs voor anderstaligen (NT2).

Voorbereiden op jouw vervolgopleiding

Bij een mooie toekomst hoort ook een leuke baan. En om aantrekkelijk te zijn voor Nederlandse werkgevers is een opleiding met een Nederlands vakdiploma en het spreken en communiceren in het Nederlands erg belangrijk. Bij het Friesland College kun je tijdens of na je inburgering starten met de voorbereidingen op je vervolgopleiding.

Bij het Friesland College kan dat op mbo-niveau. Via Entree voor anderstaligen stroom je door naar een mbo-2 opleiding.

Bekijk hieronder jouw mogelijkheden.