Basisvaardigheden

Basisvaardigheden

Ben je al enige tijd uit de schoolbanken en wil je je verder oriënteren op een mbo-opleiding? Of wil je je Nederlandse taalvaardigheid verbeteren voor werk of een opleiding? Beter worden in rekenen of in werken met computers en andere digitale middelen? Ook dan kun je terecht bij Friesland College voor diverse cursussen of opleidingen.

Verbeter jouw basisvaardigheden

Bereid je voor op een mbo opleiding

De korte cursus Voorbereiding op het mbo is er speciaal voor volwassenen die met vragen rondlopen over het gaan volgen van een mbo-opleiding.

Wordt digitaal vaardig

De wereld wordt steeds digitaler. Ben jij hier nog niet helemaal klaar voor? Volg dan de cursus digitale vaardigheden en leer alles om jezelf te kunnen redden. Van tekstschrijven tot mails lezen en versturen en van surfen over het internet tot printen.

Verbeter je Nederlandse taal

Wil je zo goed zijn in taal dat je die moeilijke brief kunt lezen? Een verhaal kunt voorlezen? Goed zijn op de computer en kunt rekenen, zodat je ook weet of wat je hebt betaald wel klopt? Ontdek dan de cursus ´Lezen schrijven, rekenen en alledaags computergebruik´.

Wil je beter worden in de Nederlandse taal en hier een diploma op halen zodat je meer kans hebt op die leuke baan of een opleiding kunt volgen? Dan kun je, als Nederlands je moedertaal is, de opleiding NT1 volgen. Ben je anderstalig dan is er de opleiding NT2.

Kortom: bij het Friesland College kun je terecht voor allerlei cursussen en opleidingen die jou ene stap verder helpen richting werk, een opleiding of je beter kunnen redden in de samenleving.