Ruimtelijk vormgever (styling design) | Friesland College
Als ruimtelijk vormgever ben je creatief en veelzijdig. Je hebt gevoel voor kleur, materiaal en vormgeving. Een stijl, trend of thema kun je om te zetten in spraakmakende presentaties.

Dit kunnen presentaties zijn voor winkeletalages, styling- en decoratiebedrijven, beurzen, foto-shoots, maar ook bijvoorbeeld een film- of televisieset. Het onderwerp van deze presentaties kan heel divers zijn: van mode tot hardware en van levensmiddelen tot een themafeest. Met inlevingsvermogen voor opdrachtgevers weet je toch een persoonlijke stijl te behouden.  
 
De opleiding
Tijdens de opleiding werk je aan het ontwikkelen van je creativiteit. Hoe kom je aan inspiratie, hoe maak je een ontwerp, hoe presenteer je dit aan anderen. En hoe werk je dit verder uit tot een goed eindresultaat. Je leert om te gaan met wensen en eisen van opdrachtgevers. Je onderzoekt of je een eigen onderneming wilt starten. Je werkt zelfstandig maar ook in groepsverband, vaak aan praktijkgestuurde opdrachten. In elk jaar zit een stage, dit noemen we de bpv (beroepspraktijkvorming).
 
Diploma en dan ...
Je kunt op verschillende manieren aan het werk in de presentatiebranche. Bijvoorbeeld bij een etalagebedrijf, een styling-/decoratiebedrijf of een winkelbedrijf met een eigen presentatieteam. Maar ook als zelfstandig ondernemer door je eigen bedrijf te starten of als freelancer door opdrachten van verschillende bedrijven aan te nemen
Een andere mogelijkheid is om door te stromen naar een Hbo-kunstopleiding of kunstacademie