Specialist mode/maatkleding 4 | Friesland College
Mode is je passie. Je wilt niets liever dan er je werk van maken. Je volgt mode en trends op de voet en wilt graag je eigen ideeën vertalen in kleding. Je bent flexibel en goed in staat om in een dynamische modewereld te kunnen werken. Bovendien vind je het leuk om te leren hoe je verschillende technieken achter de naaimachine kunt toepassen. Je leert tenslotte een vak! 
De opleiding

Tijdens de opleiding werk je aan het ontwikkelen van je gevoel voor mode. Het modisch vormgeven staat centraal. Je ontwikkelt je talent door het volgen van workshops en het doen van projecten voor echte opdrachtgevers.

Tijdens workshops komen modetekenen, collecties ontwerpen of samenstellen, mode ontwikkelen, patroontekenen, kleding maken, kostuumgeschiedenis, actuele mode en mode accessoires aan de orde. Je doet ervaring op in je stage (BPV) bij confectie- en particuliere bedrijven.

Tijdens de opleiding volg je lessen textielwarenkennis en kun je het Detex diploma Modeadviseur halen.

Bij deze niveau 4 opleiding komen ook onderdelen als leidinggeven, instructievaardigheid, ondernemerschap en organisatie & planning aan bod.

Modeshow
Elk jaar organiseren we een grote modeshow waarin alle ontworpen en gemaakte kleding wordt geshowd, waaronder ook de eindexamencollecties. Je leert daarbij organiseren, leidinggeven en je eigen product vermarkten.

Diploma en dan ...
Na de opleiding kun je aan het werk bij kleinschalige bedrijven of bij een groot confectiebedrijf. Als zelfstandig ondernemer kun je een eigen bedrijf starten. Je kunt ook, afhankelijk van je talent en ontwikkeling en van de keuzes die je maakt, verder leren aan de Modeacademie, Kunstacademie, de opleiding Fashion & Management, de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving of Visual Merchandising.