Basismedewerker mode 2 | Friesland College
Mode is je passie. Je wilt niets liever dan er je werk van maken. Je volgt mode en trends op de voet en wilt graag je eigen ideeën vertalen in kleding. Je bent flexibel en goed in staat om in een dynamische modewereld te kunnen werken. Bovendien vind je het leuk om te leren hoe je verschillende technieken achter de naaimachine kunt toepassen. Je leert tenslotte een vak! 
De opleiding
Tijdens de opleiding werk je aan het ontwikkelen van je gevoel voor mode. Je ontwikkelt je talent door het volgen van workshops en het doen van projecten voor echte opdrachtgevers.
 
Zo volg je workshops modevorming, modetekenen, patroontekenen, kleding maken om je vakkennis te ontwikkelen. Je maakt gebruik van tekenprogramma’s zoals CAD/CAM. Je doet ervaring op bij confectie en particuliere bedrijven. Ook een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.
 
Diploma en dan ...
Na de opleiding kun je aan het werk bij kleinschalige bedrijven of bij een groot confectiebedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Allround medewerker mode/maatkleding