Allround medewerker mode/maatkleding 3 | Friesland College
Mode is je passie. Je wilt niets liever dan er je werk van maken. Je volgt mode en trends op de voet en wilt graag je eigen ideeën vertalen in kleding. Je bent flexibel en goed in staat om in een dynamische modewereld te kunnen werken. Bovendien vind je het leuk om te leren hoe je verschillende technieken achter de naaimachine kunt toepassen. Je leert tenslotte een vak!
De opleiding
Je volgt workshops modevorming, modetekenen, patroontekenen, kleding maken om je vakkennis te ontwikkelen. Je volgt ook lessen textielwarenkennis.  Je maakt gebruik van tekenprogramma’s zoals CAD/CAM. Je leert jezelf ook in je eigen ontwerp te presenteren door catwalktraining te volgen. Je doet ervaring op bij confectie en particuliere bedrijven. Ook een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.
 
Modeshow
Elk jaar organiseren we een grote modeshow waarin alle ontworpen en gemaakte kleding wordt geshowd. Je leert daarbij organiseren, leidinggeven en je eigen product vermarkten.

Diploma en dan ...
Na de opleiding kun je aan het werk bij kleinschalige bedrijven of bij een groot confectiebedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Specialist Mode ontwerpen/maken