Interieuradviseur 4 | Friesland College
Vorm, functie en creativiteit! Dat is eigenlijk waar het om draait bij Interieur Design. Bij eigenschappen als gezellig, warm, functioneel of kleurrijk begint bij jou het creatieve proces van inrichten. Met de technieken die je leert tijdens de opleiding, maak jij straks van elke ruimte iets passends.
 
Ben je creatief én commercieel ingesteld en heb je iets met meubels, ontwerpen of inrichten? Vind je het daarnaast leuk om mensen te helpen bij het maken van hun keuze? Dan is dit echt een opleiding voor jou!

De opleiding

Om een compleet interieuradvies te kunnen geven, heb je kennis nodig van onder andere kleureffecten, ontwerpers, kunstgeschiedenis, meubilair en materialen. Je leert perspectief tekenen, maquettes bouwen, budgetplannen opstellen, draaiboeken schrijven, presenteren en rekenen, gericht op de branche.

In elk jaar van de opleiding loop je stage. Je stageperiode breng je door in woonwinkels, bijvoorbeeld een vloeren- en gordijnwinkel, een meubelzaak, een keukenstudio, of bij een interieuradviesbureau of interieurarchitect.

Ook geef je interieuradviezen aan externe opdrachtgevers. Naast adviseren zijn de werkzaamheden in een winkel ook onderdeel van het vak.

Tijdens de opleiding werk je samen met de opleidingen Creatief vakman en Styling Design.

Diploma en dan ...
Je kunt met je diploma onder andere aan het werk in een meubelzaak of bij een bureau dat interieuradviezen geeft. En je zult zien dat elke werkdag anders is.
Je kunt ook verder studeren op de Kunstacademie of de Academie voor Bouwkunst en binnnenhuisarchitectuur.
 
Tim: “Naast de plattegronden, vlekkenplannen en perspectieftekeningen, is een maquette een manier om mijn uiteindelijke ontwerp te visualiseren. Alles wat je bedacht hebt, moet je nu ook maken in het klein. We gebruiken een lasersnijder voor het maken van een maquette. Bij het project ‘Keukendesign’ kreeg je zo een goede indruk van hoe het er uiteindelijk uit zou komen te zien.”