Skills Talents aanmelden

Het Friesland College organiseert de Friese provinciale kampioenschappen van Skills Talents. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. De wedstrijden zijn goed voor de vakkennis van de leerlingen, maar ook voor hun zelfvertrouwen. Iedere school mag één team (van 3 leerlingen) opgeven pér vakrichting. Sommige scholen wijzen een team van drie leerlingen aan, andere scholen organiseren een voorronde op hun eigen vo-school, zodat alle leerlingen kunnen oefenen met deze examenstof. De winnaar gaat door naar het provinciaal kampioenschap bij het Friesland College. Daar strijdt het team tegen teams van andere Friese vo-scholen. Wij nodigen uw school van harte uit mee te doen aan Skills Talents 2018-2019.

Direct inschrijven
Inschrijven voor Skills Talents 2018-2019 is nu mogelijk via www.skillstalents.nl

De vakrichtingen
Deelnemen aan Skills Talents kan in de volgende richtingen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur     
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie                    
  • Zorg & Welzijn
  • Media, Vormgeving & ICT           
  • Dienstverlening & Producten                   
  • Groen & Bloemwerk
  • Mobiliteit & Transport                 
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Economie & Ondernemen         
  • Groen- Tuinontwerp en -aanleg

De wedstrijden
Skills Talents organiseert al tien jaar verschillende wedstrijden die aansluiten op de eindtermen van het vmbo. Nu wij als Friesland College al een aantal jaren de organisatie doen van het Provinciaal Kampioenschap, kan ik uit ervaring zeggen dat de meeste deelnemers heel enthousiast zijn over hun deelname aan de wedstrijd en terugkijken op een mooie ervaring! 

Alle laatstejaars vmbo-leerlingen kunnen meedoen. De voorrondeopdracht die uw leerlingen op school maken, zou bijvoorbeeld een toets kunnen vervangen die al opgenomen is in het PTA.

Skills Talents heeft hiervoor kant-en-klare opdrachten ontwikkeld, die u zelf kunt downloaden zodra u zich heeft ingeschreven voor Skills Talents.

Belangrijke datums
Oktober – december 2018: voorronde-opdracht op uw eigen school. De winnaars gaan naar het provinciaal kampioenschap;
Do 7 februari 2019: Provinciaal kampioenschap georganiseerd door het Friesland College;
Februari/maart: Teambuildingsdag voor de winnende teams;
Do 21 maart: Nationale finale in de RAI, Amsterdam 

Meer weten?
Bezoek de website van Skills Talents, of neem contact op met Anneke de Vries of Selma Bierma van het Friesland College (088 – 060 2570 anneke.de.vries@fcroc.nl of s.bierma@fcroc.nl). Wij vertellen u graag meer over Skills Talents.