Friesland College Friesland College Friesland College

Decaan voortgezet onderwijs

Op deze servicepagina vindt u allerlei tools en informatie voor de begeleiding van uw leerlingen naar het middelbaar beroepsonderwijs. Want juist u als decaan speelt een belangrijke rol in het keuzeproces naar hun vervolgopleiding. Onze ambitie is u te ondersteunen bij dit keuzeproces. En er zo samen voor te zorgen dat uw leerlingen uiteindelijk hun plekje vinden op die mbo-opleiding die goed aansluit bij hun talenten en ambities.

Beleefdagen
Hoe voelt het op het Friesland College? Wat is de sfeer? Wie zitten er op? En wat kunnen ze me vertellen? Het antwoord op deze en veel meer vragen krijgen uw leerlingen op een van onze Beleefdagen. Aanmelden voor een beleefdag kan in de periode van oktober tot en met april.

Open Dag
Een open (mid)dag is nog altijd een prima manier om rond te kijken binnen een school of vakopleiding. En om in een gezellige setting in gesprek te gaan met docenten, coaches en studenten. Bijvoorbeeld samen met ouders, broers, zusters en vrienden. Het Friesland College organiseert er meerdere per schooljaar. Een of meerdere van uw leerlingen aanmelden? Of zelf even langskomen? U bent allen van harte welkom!

Direct aanmelden
U kent ze vast wel. Leerlingen die al precies weten wat ze willen worden. En die staan te popelen om zich verder te gaan bekwamen in het vakgebied van hun keuze. Willen ze dat bij ons gaan doen? U kunt ze hier direct aanmelden. Wij nodigen hen dan op korte termijn uit voor een intakgesprek. Desgewenst samen met u of (een van) hun ouders of verzorgers.