Friesland College Friesland College Friesland College

Design, Ambacht & Mode

Je hebt een creatieve drive! Daar moet je wat mee doen!

Hoor je dat ook vaak van de mensen om je heen? Dan voel je je geheid thuis bij een van onze creatieve opleidingen. Je krijgt volop de gelegenheid je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. En wie weet horen we nog wat van je als stylist, mode-, interieur- of productontwerper.

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Creatief vakman

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Inventief en ambachtelijk, dat zijn de kenmerken van een creatief vakman of vakvrouw. Jouw idee wordt een ontwerp. En van dit ontwerp maak je een schitterend eindproduct. Zoals een industriële ladekast, een multifunctioneel bijzettafeltje van beukenhout of een fraai vormgegeven vloerlamp. Je gebruikt ambachtelijk gereedschap, maar natuurlijk ook de nieuwste apparatuur.

Interieuradviseur

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Je maakt interieurontwerpen en je adviseert over meubels, ontwerp, bekleding, kleur en verlichting. Jouw enthousiasme voor het vak en jouw kennis van kleureffecten, stijlen en materialen maken van jou een echte designer.

Mode Design 2 (Basismedewerker)

Leerweg: bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Doorstikken van stof. Zakken inzetten. Afwerken met een beleg. Dubbel stikken en keren. Biezen en bandjes. Halsboorden en kragen. Patronen lezen en maken. Als medewerker in kleinschalige bedrijven, veranderatelier of grote confectiebedrijven weet je er alles van. Je maakt confectiekleding en maatkleding en dat doe je heel zorgvuldig. En met heel veel plezier. Want mode is je passie en de naaimachine is je vriend. Wie weet werk je over tien jaar bij een bekend mode-atelier of een grote ontwerpstudio.

Mode Design 3 (Allround medewerker)

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Kleding maken is je passie. Je wilt niets liever dan er je werk van maken. Je wilt graag zelfstandig opdrachten uitvoeren in een naaiatelier van kleinschalige bedrijven, veranderateliers of grote confectiebedrijven. Je bent flexibel, creatief en een harde werker. Bovendien vind je het leuk om te leren hoe je patroontekent en verschillende naaitechnieken kunt toepassen. Je leert een ambacht waar je trots op kunt zijn!

Mode Design 4 (Specialist)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Mode is je passie. Je wilt niets liever dan er je werk van maken. Je wilt graag je eigen ideeën vertalen in kleding. Je bent flexibel en goed in staat om in een dynamische modewereld te kunnen werken. Bovendien vind je het leuk om te leren hoe je verschillende technieken achter de naaimachine kunt toepassen. Je leert tenslotte een ambacht!

Styling Design 2 (Medewerker productpresentatie)

Leerweg: bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

In deze brede opleiding leer je alles over het inrichten van winkels, het maken van etalages en het opzetten van presentaties. Daarnaast leer je hoe je dit promoot door bijvoorbeeld het maken van posters en flyers.!

Styling Design 4 (Ruimtelijk vormgever)

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 4 jaar

Als Stylist/Ruimtelijk Vormgever ben je creatief en veelzijdig. Met gevoel voor en verstand van kleur, trends, materiaal en vormgeving maak je ruimtelijke presentaties voor winkeletalages, beurzen, foto-shoots, voor websites, magazines en social media maar ook voor bijvoorbeeld een film- of televisieset. Van mode tot hardware en van levensmiddelen tot een themafeest, overal maak je spraakmakende presentaties van. Met inlevingsvermogen voor opdrachtgevers weet je toch een persoonlijke stijl te behouden.

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden